USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Alman medyasında Rus ekonomisinin "korkunç" senaryosundan bahsedildi

Rusya’daki enflasyona bağlı olarak “korkunç” diye nitelendirilen senaryo, Alman medyasında yer alınca Rus medyasına da yansıdı ve ekonominin durumu değerlendirildi

Alman medyasında Rus ekonomisinin "korkunç" senaryosundan bahsedildi
28-04-2021 08:58
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Almanya'da, Rus ekonomisinin "korkunç" senaryosundan bahsedildi.

Konuyla ilgili iddia Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yer aldı.

Söz konusu haber, Rus medyasına da yansıdı.

Alman gazetesinin haberine göre zayıf bir ruble, yükselen enflasyon ve buna bağlı olarak Rusya'da gıda fiyatlarının "artması" Rusya için "korkunç" bir senaryoyu temsil ediyor.

ENFLASYON, TEMEL SORUNLARINDAN BİRİ...

Makale yazarı, ülke için temel sorunlardan birinin, halkın hoşnutsuzluğunu artırabilecek enflasyon olduğundan emin olduğunu vurguluyor. Yazarın iddiasına göre, aynı zamanda, yetkililerin bu durumu düzeltmek için çok az fırsatı var.

Yazara göre, gıda fiyatlarındaki artış sadece küresel durumun kötüleşmesinden değil, aynı zamanda rublenin zayıflığından da kaynaklanıyor. Makalede, "Rus para biriminin jeopolitik faktörlerin etkisine petrol fiyatlarından bile daha duyarlı olduğu ortaya çıktı. Ruble cinsinden devlet tahvili piyasasında yabancı alıcıların payı da düşüyor." değerlendirmeler yer aldı. 

FAKAT...

Fakat Alman yazara göre, henüz Rus ekonomisinin durumu o kadar kritik görünmüyor. Yazar, 2014 ile karşılaştırıldığında Rusya'nın artık yabancı paraya çok fazla bağımlı olmadığını belirtiyor. Analizde, "Amerikan finans kuruluşlarının, Haziran ortasından bu yana birincil müzayedelerde Rus devlet tahvillerini satın almaları yasaklanmış olsa da, ikincil piyasada bunu yapmaya devam edebilirler" ifadeleri yer aldı.

Alman yazara göre, aynı zamanda, yaptırım baskısının artması ve enflasyonun hızlanması riski hala devam ediyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ