USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Aliağa sendromu CHP’nin korkusu!

2014 seçimlerinde İzmir Aliağa'da DSP'nin de aday çıkarmasından dolayı oyların bölünmesi ve sonrasında seçimin kaybedilmesine benzer durumların 31 Mart'ta da yaşanması riski CHP yönetimini kara kara düşündürüyor.

Aliağa sendromu CHP’nin korkusu!
19-02-2019 10:02
Google News

CHP'nin kaleleri olarak görülen bazı il ve ilçelerde aday gösterilmeyen isimlerin DSP'ye geçerek aday olması, oyların bölünmesi kaygısını da beraberinde getirdi. Bu kaygı bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından itiraf edildi. Kılıçdaroğlu, İzmir'in Aliağa ilçesinde 2014 yerel seçimlerinde DSP adayının oyları bölmesi sebebiyle seçimi kaybettiklerini söyleyerek, son dönemde CHP'den istifa edip başta DSP olmak üzere diğer partilerden aday olan isimleri eleştirdi.

BÖLÜNME KAYGISI
Aday belirleme sürecinde yoğun tartışmalar ve istifalarla sarsılan CHP'de, aday gösterilmeyen isimler tek tek DSP'ye geçiyor. Şişli'de Mustafa Sarıgül, Marmaris'te Ali Acar, Avcılar'da Handan Toprak Benli CHP'den istifa ederek DSP'den aday olmuştu. Bodrum'da yeniden aday gösterilmeyen Mehmet Kocadon da DP'den aday olmaya hazırlanıyor. Ankara'da ise DSP'den son dakika hamlesi geldi. DSP, CHP'den Çankaya Belediye Başkanlığı görevi yapmış olan Haydar Yılmaz'ı Ankara'da aday gösterdiğini duyurdu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ