USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Aksigorta Dijital Güvenlik Platformu tanıtıldı

Dijitalleşen dünyaya adaptasyon sürecinde oluşabilecek risklere karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan...

Aksigorta Dijital Güvenlik Platformu tanıtıldı
29-11-2020 12:22
Google News

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Yaptığımız araştırmalar, dijital risklere karşı bilinç eksikliği olduğunu ortaya koydu ve biz de bundan hareketle Dijital Güvenlik Platformu’nu kurduk.” dedi.

Sabancı Holding iştiraki Aksigorta, dijital güvenlik alanında önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Dijitalleşen dünyaya adaptasyon sürecinde toplumda oluşabilecek risklere karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan Aksigorta, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi ile iş birliği yaparak ücretsiz online dijital güvenlik eğitimleri başlattı.

Dijital riskler konusunda toplumdaki farkındalığın ve bilgi düzeyinin artması, kurumların ve bireylerin bu konuda daha hazırlıklı olmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Dijital Güvenlik Platformu, online olarak gerçekleştirilen basın toplantısında tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, siber riskler ve dijital güvenliğin yeni dönemin afeti olduğunu söyledi.

Siber ve dijital güvenlik kavramlarının son 10-15 yılda insan hayatına girdiğini ifade eden Gülen, “Yaptığımız araştırmalar, dijital risklere karşı bilinç eksikliği olduğunu ortaya koydu ve biz de bundan hareketle Dijital Güvenlik Platformu’nu kurduk.” dedi.

Gülen, platform kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi ile iş birliği yaptıklarını bildirdi.

Yatırımcıların artık sürdürülebilirliği odağına alan şirketlere yatırım yapmak için çok daha istekli olduğunu aktaran Gülen, Sabancı Topluluğu’nun gelecek 5 yıllık planlamasında sürdürülebilirlikte öncü şirket olmak hedefiyle yola çıktığını söyledi.

Gülen, dünya nüfusunun yüzde 60’ının aktif internet kullanıcısı olduğunu, küresel düzeyde 4 milyardan fazla mobil internet kullanıcısı, 4 milyar sosyal medya kullanıcısı olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

“2018’de internette 7 milyar cihaz varken, geçen yılın sonu itibarıyla bu sayı 27 milyar oldu. İnternete bağlı cihaz sayısının 2025 itibarıyla 70 milyarı geçmesi bekleniyor. Pandemi sürecinde dijitalleşmede muazzam bir ivmelenme yaşandı. Bu süreçte 16-64 yaş arasındaki internet kullanıcılarının online alışveriş miktarları yüzde 50 artmış, Netflix gibi yayın yapan platformları izleme oranları yüzde 24, video izleme oranları yüzde 24, haber izleme oranları yüzde 23 artmış.”


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ