USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil ile “Bankacılık Söyleşileri“:

"Ülkemizin geleceğine ümitle bakıyoruz. Türkiye'nin potansiyeline olan inancımızla yatırımlarımıza devam edeceğiz"

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil ile “Bankacılık Söyleşileri“:
28-12-2020 14:05
Google News

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin potansiyeline olan inançla yatırımlara devam edeceklerini, aşıya ilişkin olumlu gelişmelerin ve normalleşme adımlarının da etkisiyle 2021'in ekonomi açısından daha olumlu olacağını, şeffaf ve öngörülebilir politikaların kararlılıkla devam etmesi durumunda, ekonomideki iyileşmelerin devam edeceğini belirtti.

Binbaşgil, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında  Akbank ve sektörün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dönemindeki çalışmaları hakkında bilgi verirken, geleceğe ilişkin öngörülerini paylaştı.

2020 yılı boyunca Kovid-19'un yarattığı belirsizlikler ve salgına dair gelişmelerin ana gündem maddesi olduğunu söyleyen Binbaşgil, bu beklenmedik sağlık krizinin dünya ekonomisinde yıllardır görülmeyen bir ekonomik sarsıntıya ve kapanmaya neden olurken, küresel aktivitede de belirgin bir daralmayı beraberinde getirdiğini ifade etti.

Binbaşgil, birçok ülkenin, ekonomiye destek olmak için para ve maliye politikaları yoluyla büyük ölçekli makroekonomik teşvikler sağladığını belirterek, "Bu teşvikler çerçevesinde merkez bankalarının faiz oranlarını çok düşük seviyelere getirmeleri, geleneksel olmayan likidite desteklerini, varlık alımlarını belirtebiliriz.

Türkiye ekonomisinde ise 2019 yılında atılmaya başlayan adımlara paralel olarak bir toparlanma bekliyorduk. Ancak 2020'nin başlarında kendisini iyice belli eden olumlu gidiş pandemi nedeniyle kesintiye uğradı." diye konuştu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ