USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'İtiraz hakkımız vakit geçirmeden kullanılacaktır'

MKYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, İstanbul'daki tartışmalı seçimle ilgili; 'Birleştirme tutanakları ortaya çıktığı zaman itiraz hakkımızı kullanma imkanımız var. O süreci bekliyoruz.

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'İtiraz hakkımız vakit geçirmeden kullanılacaktır'
12-04-2019 22:37
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısı sonrasında açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin bazı konulara açıklık getirdi.

“S-400 meselesinin konuşulmasını garipsediğimizi söylemek isterim”

ABD'den S-400 odaklı açıklamaların devam ettiğini belirten Ömer Çelik, “Türk-Amerikan ilişkilerinde esas mesele S-400 meselesi değildir.

Esas olarak tartışılması gereken mesele, bir NATO müttefikinin, Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden terör örgütüne karşı bir başka NATO müttefikinin, ABD'nin tırlarla silah göndererek terör örgütlerine güvenliğimizi tehdit eden bu unsurları beslemesidir.

Bununla ilgili konuşmadan kaçmak için başka konular gündeme getiriliyor. PKK'lıların eğitim aldığı Suriye'deki kamplarda Amerikan bayrakları olduğunu görüyorsunuz. FETÖ'nün başındaki kişinin ABD'de karakola bir çağrılmadığını görüyoruz.

Bu meseleler konuşulması gerekirken S-400 meselesinin konuşulmasını garipsediğimizi söylemek isterim. NATO müttefikliği içerisinde Türkiye'nin güvenlik kaygılarına gereken önem verilmiyor. NATO müttefikliğini tanımlayan madde 5. maddedir.

NATO'nun F-35 diye bir maddesi yok. Sanki 5. madde kalkmış yerine F-35 diye madde gelmiş gibi bir takım açıklamalar yapılıyor.

Bütün NATO güvenliğine katkı sağlayacak F-35 projesi açısından Türkiye'nin sorgulanması demek, NATO'nun bütün ortak projelerinin ve ortak güvenlik anlayışının sorgulanması demektir” diye konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ