USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Ahmet Reyiz Yılmaz: Mevcut Anayasa son derece demokratik bir Anayasa

Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olmadığını savunan Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Anayasa genel hattı ile son derece demokratik ve Türk milletinin bağımsız bütünlüğünü koruyan bir Anayasa'dır” dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz: Mevcut Anayasa son derece demokratik bir Anayasa
29-03-2016 17:48
Google News

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, mevcut Anayasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MYP Lideri Yılmaz, “Anayasa'sı değişen ülkeleri unutmayın. Irak başta olmak üzere Libya ve bütün Kuzey Afrika İslam ülkelerinde Anayasa değiştirilmedi mi? Suriye neden bu durumda?” diye konuştu.

Yeni bir Anayasa'nın Türkiye için gerekmediğini sözlerine ekleyen Ahmet Reyiz Yılmaz, şunları söyledi:“Daha önce geçen 10 yılda Anayasa değiştirilen ülkelerin hangisi bugün daha iyi durumda? İnşallah bu iş referanduma kalmadan mecliste kapanır gider. Eğer başkanlık hedefli bir Anayasa kabul edilirse burası Irak gibi Suriye gibi bölünür. İçinde olduğumuz için fark edemiyoruz ama Irak ile aynı durumdayız. Bu Anayasa'da değişmesi gereken bir tek madde var o da milletvekillerine dokunulmazlık veren 83'üncü maddedir. Anayasa genel hattı ile son derece demokratik ve Türk milletinin bağımsız bütünlüğünü koruyan bir Anayasa'dır.” 

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ