USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ağalarov'un firmasının inşa ettiği Merkez Çevre Yolu, Moskova'nın trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacak

Azerbaycanlı Rus işadamı Ağalarov'un yönetimindeki Crocus Group firmasının inşa ettiği Merkez Çevre Yolu'nun, Moskova'nın trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacağı belirtildi

Ağalarov'un firmasının inşa ettiği Merkez Çevre Yolu, Moskova'nın trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacak
16-07-2021 19:03
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan asıllı Rus işadamı Aras Ağalarov’un başkanlığındaki Crocus Group tarafından inşa edilen ücretli Moskova Merkez Çevre Yolu'nun (TSKAD) açılışı, Moskova'nın çevresindeki trafiğin rahatlamasına ciddi katkı sağlayacak. Söz konusu projenin açılışı bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından gerçekleştirilmişti. Törene ayrıca, Rusya  Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, Avtodor Devlet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vyaçeslav Petuşhenko, Moskova Çevre Bölgesi Valisi Andrey Vorobyov ve ünlü işadamı Aras Ağalarov da katılmıştı.

Rus uzmanlar, projenin önemine vurgu yapmakta. Rus medyası da sık sık Moskova'nın trafiği ile sorunları gündeme getirmekte. Uzmanlara göre, bu proje Moskova'nın trafik sorununun çözümüne ciddi katkı sağlayacak. 

Başkentin yeni bir "hal" projesi 2000'lerin başında ve başında 2014'te başladı. Rotanın toplam uzunluğu 336.5 km, bütçe 340 milyar rubleyi aştı. Yeni rota, Çevre Yolu'nu ve Moskova Bölgesi'nin yollarından bir toplu taşımadan çıkarmak için planlandı. 

Crocus Group, 1 No'lu Merkez Çevre Yolu'nun bir bölümünü aldı, Bu projenin önemli bölümü sayılmakta. Öte yandan Forbes'e konuşan Ağalarov, "İddialı, ancak kârsız bir proje:" diye açıklama yaparak nedenini de inşaat malzeme fiyatlarının aşırı artışı olarak gösterdi. 

Rus devlet şirketi Avtodor, otoyolun inşasından sorumlu. 2015 yılında, Avtodor, projenin inşa edilmesi ile ilgili Ağalarov'un Crocus Group şirketiyle anlaşma imzaladı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ