USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ağalarov: Merkez Çevre Yolu'nun ilk bölümü yüzde 70-75 hazır durumda

Azerbaycan asıllı Rus işadamı Ağalarov, ülkenin mega projelerinden Merkez Çevre Yolu'nun ilk bölümünün yüzde 70-75’inin hazır durumda olduğunu belirtti

Ağalarov: Merkez Çevre Yolu'nun ilk bölümü yüzde 70-75 hazır durumda
18-06-2020 08:41
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın dev şirketlerinden Crocus Group Başkanı, Azerbaycan asıllı işadamı Aras Ağalarov, ülkenin dev projelerinden sayılan Merkez Çevre Yolu (TSKAD) (Moskova) projesinde çalışmaların planlı şekilde gittiğini belirterek, "TSKAD projesinin ilk bölümü yüzde 70-75 hazır durumda." dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ağalarov'a göre, TSKAD projesinin ilk bölümündeki tesisin yüzde 70-75'i hazır durumda.

Ünlü işadamı, "Değerlendirmemize göre şu anda TSKAD projesinin ilk bölümündeki hazırlık yüzde 70-75, Zaten başlıca ağır işler yapıldı. Burada köprülerin tabanı, 6 milyon metreküp olan toprak dolgu işleri, köprü yapıları, 30 bin ton metal yapı monte edildi. Nitekim, asfaltlama, aydınlatma tesisatı, bariyer çitleri ile ilgili çalışmalar kaldı. Ki bunlar da oldukça hızlı yapılan çalışmalar" dedi.

Ağalarov, ayrıca, projenin ilk bölümünün inşası için yaklaşık 1.6 bin kişinin çalışmaya başladığını ve yakın zamanda da bu sayının 2 bine çıkarmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Merkez Çevre Yolu inşaatı 2014 yılında başladı. Güzergahın uzunluğu 330 kilometreden fazla olacak. Yol esas olarak Moskova Çevre Bölgesi ve kısmen Novaya Moskva (Yeni Moskova) bölgesinden geçecek.

Rus devlet şirketi Avtodor, otoyolun inşasından sorumlu. 2015 yılında, Avtodor, projenin inşa edilmesi ile ilgili Ağalarov'un Crocus Group şirketiyle anlaşma imzaladı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ