USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adres Patent'te hedef 1 milyon patent

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Akbulut, Türkiye'nin 2023 yılına kadar 1 milyon patente ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Adres Patent'te hedef 1 milyon patent
26-10-2015 19:04
Google News

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Akbulut, Türkiye'nin 2023 yılına kadar 1 milyon patente ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. 

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, 2023 yılı hedeflerinin çok önemli olduğunu belirterek, Adres Patent olarak Türkiye'nin 1 milyon patente ulaşmasını hedeflediklerini belirtti. Cumhur Akbulut, 2023 vizyonuyla ilgili olarak ihracat rakamları veya buna benzer hedeflerle ilgili olarak herkesin üzerine düşen görevi yapmaya çalıştığını dile getirerek, bunun çok ciddi bir algı olduğunu ifade etti.

Adres Patent'in de Türkiye’nin 2023 vizyonunu aynı şekilde önemsediğinin altını çizen Akbulut, buna katkı sağlamak amacıyla 2023 yılına kadar 1 milyon patente ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.Akbulut, bu hedefi Türkiye Patent Hareketi projesiyle destekleyip Türk toplumuna aşılamaya çalıştıklarını vurgulayarak, 'Umarız 2023 yılına ulaşmadan bu hedefe ulaşır ve hedefimizi revize etmek ihtiyacı hissederiz. Bu hedefin ulaşabilir olması için tüm toplumun bilinçlenmesi, yazılı ve görsel basından tutun da sanayicilerin, iş adamlarının en önemlisi de hükümet politikası haline gelmesi gerekiyor. Patent konusu, Türkiye'nin kalkınması açısından son derece önemli' diye konuştu.

'YERLİ OTOMOBİLDE ÜRETİM AŞAMASINA GEÇİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ'

Yerli otomobil üretimiyle ilgili bir gündemin olduğunu anımsatan Akbulut, bu konunun son derece önemli olduğunun altını çizerek, 'Yerli otomobilin hayal edilmesini bir kenara bırakın üretim ile ilgili konuşuyor olmamız bile son derece önemli. Bu konuda daha kalıcı ve somut adımlar atmalıyız ki sadece markasının yerli olduğu bir otomobili kullanıyor olmayalım. 

Öncelikle dışa bağımlılıktan kurtulmak için üretici firmalara lisans ödemeye bir son vermeli her parçasını ülkemizde üretip geliştirebileceğimiz bir yapıya kavuşmanın adımlarını atmalıyız. Ancak bunu sağladığımızda % 100 yerli otomobile sahip oluruz.' dedi.Akbulut, Yerli otomobil üretiminin istihdama sağlayacağı katkı, sanayinin gelişmesi ve ülke ekonomisinin gelişmesi açısında son derece önemli olduğunu ifade etti.

TÜMEXPO fuarına katılan firmaların marka tescili konusunda oldukça bilinçli olduğuna işaret eden Akbulut; fuara sanayici ve işadamlarının yanı sıra üniversite ve teknokentlerin de katılım sağlamış olmasının önemli olduğunu kaydetti. Akbulut, Türkiye'de markalaşma ve patent kültürünün halen gelişmekte olduğunu vurgulayarak, beraberindeki fikri mülkiyet hakkıyla ilgili ihtilafların çözülmesi noktasında gereken hukuki düzenlemelerinde bir an önce güncelleştirilmesi gerektiğini de ifade etti.

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ