USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Avcı: 'Beşiktaş üstündü ancak biz kazandık'

Beşiktaş'ı sahasında 1-0 mağlup eden Başakşehir'de Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada Beşiktaş'ın kendilerinden daha iyi oynadığını ama maçı Başakşehir'in kazandığını söyledi.

Abdullah Avcı: 'Beşiktaş üstündü ancak biz kazandık'
04-11-2018 07:02
Google News

Taraftarı önünde zirve yarışındaki rakiplerinden Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek puanını 24'e yükselten ve en yakın rakibinin 4 puan önünde zirvedeki yerini koruyan Başakşehir'de Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Mücadeleyi değerlendiren Avcı, şunları söyledi:

“Maçtan evvel Beşiktaş'la ilgili hazırlanırken, ligin bireysel olarak en zengin oyuncu grubuna sahip takımı, 3 yılda 2 şampiyonluk yaşamış ekibi ve ligin en geniş alanda oynayan takımı olma özelliklerini dikkate aldık.

Geçişlerde öndeki oyuncularla geçişleri tamamlayan bir takım Beşiktaş. Kenar ortalarda anahtar oyuncuların alacağı pozisyon ve merkezi kapatarak oynatmayarak bir plan kurduk. Birinci kriter, ligin az mesafe kat eden takımı olan Beşiktaş'a karşı topa sahip olmamız gerekiyor.

Set oyununda oyun yönünü değiştirmek gerekiyordu. Sayılmayan golümüz, hemen hemen benzer bir durumdu. İlk yarıda sahanın bütün bölümlerinde pas yaptık ve golü duran topta yaptık. Bundan sonra ise Beşiktaş'ın bize kurduğu baskı öne çıktı.

Golden sonra bize büyük baskı kurdular. İkinci yarıda da stratejiyi değiştirdik. Mesafeyi daraltıp, savunma oyunuyla baskı kurmak istedik. Savunmanın büyük bölümünü doğru yaptık ama basit top kayıpları yaptık.

Bazen böyle maçlar oynayacağız. Bunları kazanabilmek önemli. Beşiktaş, diğer maçlardan daha fazla koştu. Takımın grup enerjisi çok iyiydi. Bazen çok iyi oynamadan da başka planları deneyerek de kazanmak önemliydi.

11. haftada rakipler kaybederken, bu kredileri cebimize koymak son derece önemli. Oyuncularımı tebrik ediyorum ve Beşiktaş'a da başarılar diliyorum”.

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ