USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Abdi İbrahim'in asırlık yolculuğunu anlatan film yayında

Filmde, Abdi İbrahim'in toplumsal fayda ve sosyal sorumluluk, çevresel etkiyi en aza indirme, sürdürülebilirlik alanlarında yaptığı çalışmalar ve yatırımlara da yer veriliyor

Abdi İbrahim'in asırlık yolculuğunu anlatan film yayında
31-08-2021 19:17
Google News

İSTANBUL

Abdi İbrahim'in 109 yıldır süren "hayatı ve geleceği iyileştirme" yolculuğunu anlatan tematik filmi yayınlandı.

Şirket açıklamasına göre, 1912'de küçük bir eczanede başlayan, savaş yıllarında cephede yaraları saran, kendisi gelişirken sektöründeki gelişimin de öncüsü olan Abdi İbrahim'in dün, bugün ve yarınının anlatıldığı filmi, oyuncu Yiğit Özşener seslendirdi. İngilizce filmin dublajında ise sanatçı Tod Ashley görev aldı.

Eylül 2020'de İsviçreli biyoteknoloji şirketi OM Pharma'yla stratejik ortaklık kurarak global kimliğini güçlendiren Abdi İbrahim, hayatı iyileştirme yolculuğuna 109 yıldır devam ediyor. Her yıl daha da güçlenerek ve çağın gerekliliklerini hayata geçirerek devam eden bu yolculuğu anlatan tematik film yayına girdi.

"İstanbul'un Küçükmustafapaşa semtinde başladı hayatı iyileştirme yolculuğu... Bu yolculuğu başlatan isim; Eczacı Abdi Nadir İbrahim Bey'di" diye başlayan filmde, dönemin sahneleri grafiksel çizimlerle tasvir edildi. Filmde, Abdi İbrahim'in 3 kuşağa yayılan tarihi ve vizyonu Abdi İbrahim'in arşivindeki görsellerden yararlanılarak kolaj yöntemiyle oluşturuldu. Akış yapay zeka ve illüstrasyonlarla desteklendi.

Eczacı Abdi Nadir İbrahim Bey'in küçücük eczanesinde, sayısız eve şifa taşıyan ilaçları hazırlamasıyla başlayan asırlık yolculuğun kilometre taşları birer birer tasvir edildi. Daha fazla insanı iyileştirmek için Eczacı Abdi Nadir İbrahim Bey'in 1919'da ilaç üretim laboratuvarı kurup hazır ilaç üretimine başlaması ise Abdi İbrahim'in çağa ayak uydurma, üretime yatırım, toplumsal fayda ve sürdürülebilirlik gibi fark alanlarının da temelini oluşturdu.

1927 yılında, Abdi Nadir İbrahim Bey'in ani vefatının ardından eşi Fatma Mehveş Hanım laboratuvarın yönetimini devraldı. Türkiye'nin ilk kadın sanayicilerinden olan Fatma Mehveş Hanım, 1940'ta bayrağı, oğulları Eczacı Hayri İbrahim Barut'a devretti. Şirketin 3. kuşak yönetimi ise İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin ardından İngiltere'de eğitim alıp Türkiye'ye dönen ve 1981'de yönetim kurulu başkanı olarak göreve gelen Nezih Barut'la başlamış oldu.

Abdi İbrahim'in her geçen gün daha da büyüdüğü, güçlendiği ve dünyayı iyileştirmek adına büyük adımlar atacağı bir dönem böylece başladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ