USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de Biden'ın yerine Trump'la yarışacak Demokrat Partinin alternatif adayları konuş

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde adaylıktan çekilmesinin ardından Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e desteğini açıklasa da gözler gelecek ay yapılacak Demokrat Partinin Chicago'daki kongresine çevrildi.

ABD'de Biden'ın yerine Trump'la yarışacak Demokrat Partinin alternatif adayları konuş
22-07-2024 12:13
Google News
Ankara

ABD basınında yer alan haberlere göre, Biden'ın çekilme kararının ardından, 19-22 Ağustos'taki Demokratik Ulusal Komitesinde (DNC) belirlenecek Demokrat Parti başkan adaylığı için Harris'in yanı sıra farklı isimler de dillendirilmeye başlandı.

ABD Başkanı Biden seçim yarışından çekildi

Eski ABD Başkanı Bill Clinton ile eşi Hillary Clinton, eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve diğer birçok önde gelen Demokrat Partilinin desteğini açıklamasıyla Harris'in başkan adaylığı ihtimali artsa da alternatif olarak konuşulanların isimleri de yine DNC'de belirlenecek başkan yardımcısı adaylığı için gündemde.

Biden'ın kendi isteğiyle yarıştan çekilmesi üzerine, Kongreden önce yeni adayın belirlenememesi halinde Demokrat Parti tüzüğüne göre, partinin adayıyla ilgili nihai kararını verecek Kongrede delegelerin yeni isme oy vermeleri gerekiyor.