USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Doğu Halep'teki son hastanenin vurulmasını kınadı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Rice, ABD yönetiminin, Rusya tarafından desteklenen Esed rejiminin Doğu Halep'te kalan son hastaneye düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi. - Anadolu Ajansı

ABD Doğu Halep'teki son hastanenin vurulmasını kınadı
19-11-2016 23:47
Google News

WASHINGTON

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Halep'teki hastanelere ve ilk yardım görevlilerine düzenlenen saldırılarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Rusya tarafından desteklenen Esed güçlerinin Doğu Halep bölgesine düzenlediği saldırılarda kalan son hastanenin ve ilk yardım görevlilerinin hedef alınmasını "haince" olarak niteleyen Rice, "ABD, tıbbi altyapıya ve insani yardım görevlilerine karşı düzenlenen bu korkunç saldırıları en güçlü şekilde kınamaktadır. Bu hain eylemlerin hiçbir mazereti olamaz." ifadelerini kullandı.

Rice, ABD'nin Rusya destekli Esed rejiminin kendi halkına karşı savaşının direk sonucu olarak ortaya çıkan insani krize çözüm için uluslararası ortaklarla çalıştığı belirtildi.

Obama ilgili ortaklarla Suriye'yi görüştü

ABD Başkanı Barack Obama'nın son Avrupa ziyaretinde ilgili ortaklarla görüştüğü kaydedilen açıklamada, bu hafta sonu Peru'da söz konusu bombardımanın hemen durdurulması için çağrıda bulunulacağı aktarıldı.

Tüm hastanelerde hizmet durdu

Muhaliflerin kurduğu geçici hükümete bağlı Halep Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Son 48 saatte Halep'in doğu mahallelerini hedef alan Esed rejiminin sistematik saldırıları ve Rus bombardımanı nedeniyle tüm hastanelerde hizmet durdu." denilmişti.

Muhabir: Hakan Çopur

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ