USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD, DAEŞ'li Halimov'un başına 3 milyon dolar ödül koydu

ABD, terör örgütü DAEŞ in önemli liderlerinden biri olduğu belirtilen Tacikistanlı Halimov un yakalanması için bilgi sağlayanlara 3 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı. - Anadolu Ajansı

ABD, DAEŞ'li Halimov'un başına 3 milyon dolar ödül koydu
31-08-2016 02:52
Google News

WASHINGTON

ABD, terör örgütü DAEŞ in önemli liderlerinden biri olduğu belirtilen Tacikistanlı Gulmurod Halimov un yakalanması için bilgi sağlayanlara 3 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bakanlığın "Adalet İçin Ödül" programı kapsamında başına ödül konan Halimov un örgütte önemli konumda olduğu belirtildi.

Açıklamada, Halimov un eskiden Tacikistan da özel kuvvetler biriminde albay ve keskin nişancı olarak görev yaptığı, ayrıca Tacikistan İçişleri Bakanlığına bağlı polis özel operasyonlar biriminin komutanı olduğu kaydedildi.

Halimov un şu anda DAEŞ e eleman temin ettiği de belirtilen açıklamada, "Halimov, Mayıs 2015 te yayımlanan 10 dakikalık bir propaganda videosunda DAEŞ için savaştığını söylemiş, ayrıca Rusya, ABD ve Tacikistan a yönelik şiddet eylemleri düzenlenmesi çağrısında bulunmuştur." denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Halimov u Eylül 2015 te küresel teröristler listesine dahil etmişti. BM Güvenlik Konseyi nin kararları çerçevesinde geçen şubat ayında Halimov hakkında yaptırım kararı alınmıştı. Halimov, Tacikistan ın da aranan kişiler listesinde bulunuyor. INTERPOL de Halimov hakkında kırmızı bülten yayımlamıştı.

Muhabir: Tuğrul Çam

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ