USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: Suriye'deki Türkmen, Arap, Kürt bütün halklar bizim kardeşimizdir

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Suriye'de yaşayan Türkmen, Arap, Kürt bütün halklar bizim kardeşimizdir. Zeytin dalı oradaki kardeş halklara uzatılmaktadır." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: Suriye'deki Türkmen, Arap, Kürt bütün halklar bizim kardeşimizdir
27-01-2018 04:07
Google News

ADANA (AA) - Avrupa BirliÄŸi (AB) Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Ömer Çelik, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na iliÅŸkin, "Türkiye'deki ve dışımızdaki bazı kara propaganda çevreleri, sanki bunu Suriye'deki Kürt kardeÅŸlerimize yapılmış bir operasyon gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunun yalan olduÄŸu ortadadır. Suriye'de yaÅŸayan Türkmen, Arap, Kürt bütün halklar bizim kardeÅŸimizdir. Zeytin dalı oradaki kardeÅŸ halklara uzatılmaktadır." dedi.

Çelik, YüreÄŸir Belediyesince yaptırılan Sosyal Konut Temel Atma Töreni'ndeki konuÅŸmasında, ülkenin son derece hassas ve zor günlerden geçtiÄŸini söyledi.

MehmetçiÄŸin, Türkiye'ye yönelik saldırıların bertaraf edilmesi, terör örgütleri tarafından milli güvenliÄŸe yönelik taciz ve tehditleri yok etmek için Afrin'de günlerdir büyük fedakarlık gösterdiÄŸini belirten Çelik, Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü olmadığını vurguladı.

"Türkiye'nin sabrını zaaf zannetiler"

Türkiye'nin, kendi toprağına baÅŸkasının göz dikmesine müsaade etmeyecek irade ve kararlılığa sahip olduÄŸuna dikkati çeken Çelik, ÅŸöyle devam etti:

"Aylardır uyarılar yapılıyor. Buraya yerleÅŸen terör unsurlarının ülkemize dönük tehdit ve tacizlerden vazgeçmesi, sınırımızdaki bu yoÄŸunlaÅŸmanın ortadan kalkması, orada terör koridoru kurulması, bir terör devleti kurulması ÅŸeklindeki siyasi tutumdan vazgeçilmesi çerçevesinde son derece güçlü uyarılar yapılıyor. Sonuçta bu uyarılar dinlenmediÄŸi gibi, dostlarımızın ve bazı müttefiklerimizin bu terör örgütlerine silah yardımı yaptığının açıkça görüldüÄŸü bir süreci hep beraber izledik. Türkiye tahammül etti, sabretti, diplomasinin ve siyasetin bütün imkanlarını ortaya koydu. Ne için; teröre karşı mücadelede ilkeli tutumun ve iÅŸ birliÄŸinin sürmesi için. Ama maalesef bazıları Türkiye'nin sabrını zaaf zannetiler. Halbuki tarihte böyle olmadığı gibi bugün de böyle olmayacağını çok iyi anlamaları gerekirdi."

"Allah muvaffak etsin, muzaffer etsin diyoruz"

Çelik, Türkiye'nin milli güvenliÄŸi için uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını korumak adına Zeytin Dalı Harekatı'nın baÅŸladığını dile getirerek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Günlerdir Mehmetçik, kahramanca ülkemizi savunmaya, terörle mücadeleye devam ediyor. YüreÄŸi korkusuz, kılıcı keskin MehmetçiÄŸe bir kere de bu meydandan dualarımızı, selamlarımızı gönderiyoruz. Allah muvaffak etsin, muzaffer etsin diyoruz. Türkiye'deki ve dışımızdaki bazı kara propaganda çevreleri, sanki bunu Suriye'deki Kürt kardeÅŸlerimize yapılmış bir operasyon gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunun yalan olduÄŸu ortadadır. Suriye'de yaÅŸayan Türkmen, Arap, Kürt bütün halklar bizim kardeÅŸimizdir. Zeytin dalı oradaki kardeÅŸ halklara uzatılmaktadır. Düne kadar DAEÅž'in zalimane uygulamalarına ses çıkaranlar, PKK'nın oradaki Kürtlere, Türkmenlere, Araplara dönük zalimane uygulamarına sessiz kalırken, bugün bu zalimane uygulamaları durdurmak için, oradaki terör yapılanmasını bertaraf etmek için, terör koridorunun can damarını kesmek için kahraman MehmetçiÄŸin yaptığı müdahaleyi Kürtlere, Kürt kardeÅŸlerimize, Suriye'deki kardeÅŸlerimize yapılmış bir müdahale gibi sunuyorlar. Henüz bunların aklında 'Suriye'deki Kürtler' diye bir mevzu yokken, Suriye'deki Türkmenleri, Arapları zaten hiç düÅŸünmezlerken, CumhurbaÅŸkanımız Suriye'deki Arapların, Türkmenlerin haklarını gündeme getirdiÄŸi gibi, masaya aynı zamanda Suriye'deki Kürtlerin haklarının verilmesini de getirmiÅŸti. Bunları Esed'e söylemiÅŸti."

Bazı gerçeklerin ortaya çıktığına iÅŸaret eden Çelik, "PYD'nin esasında PKK olduÄŸu ve onun Suriye rejimi tarafından kullanılan, Suriye rejimi tarafından silah depolarının açıldığı bir güç olduÄŸunu defalarca ifade ettik. Åžimdi ne oldu, dün Suriye rejiminden yardım istiyorlar, 'Gelin Afrin'de bizi kurtarın' diyorlar. Ondan evvelsi günlerde de ellerindeki DAEÅž'lileri serbest bıraktılar. Tıpkı Rakka'da olduÄŸu gibi DAEÅž'le iÅŸbirlikleri Afrin'de de ortaya çıkmıştır." diye konuÅŸtu.

Çelik, bir DEAÅž saldırısı olduÄŸunda Türkiye ile dayanışmayı göstermek için Avrupa'da bazı kamu binalarına Türk bayrağının yansıtıldığını ancak ağır kayıplar verilen PKK saldırısı olduÄŸunda Türk bayraklarının o binalara yansıtılmadığını anlattı.

'PKK'nın bu saldırılarını nasıl görmezden gelebiliriz"

Terör örgütleri arasındaki ayrımın bu derece bariz olduÄŸunu vurgulayan Çelik, "Sonuçta bugün diyorlar ki, 'DAEÅž'e karşı yoÄŸunlaşın, dikkatinizi baÅŸka yere kaçırmayın'. Peki bize DAEÅž terör örgütü saldırdığı kadar, PKK da saldırıyorsa, ulusal güvenliÄŸimiz için PKK'nın bu saldırılarını nasıl görmezden gelebiliriz. Sadece 'DAEÅž'la uÄŸraşın, PKK ile uÄŸraÅŸmayın' demek, geçmiÅŸte Afganistan'da yapılan hataların tekrar edilmesi demek deÄŸil midir? Bu terör örgütlerinin himaye edildiÄŸinin itirafı demek deÄŸil midir? Tablo açıktır. Türkiye hem DAEÅž'e karşı hem PKK'ya karşı en ilkeli en kararlı mücadeleyi yürüten ülkedir ve bundan sonra da yürütmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"Aynı vatanın evlatlarıyız"

Çelik, Adana'daki Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarının Tevcihi Töreni'ne katıldığını anımsatarak, ÅŸunları kaydetti:

"Madalya ve beratlarını tevcih ettikten sonra ÅŸehitlerimiz için rahmet dilediÄŸimizde, onlar da bize ÅŸunu söylediler; 'Vatan saÄŸ olsun. Allah birliÄŸimizi, dirliÄŸimizi bozmasın'. Biz ÅŸehit ailelerine dua ederken, ÅŸehit aileleri, milletimize ve devletimize dua etmeye devam ediyor. Bu milli birlik ve beraberlik, bu birlik ve dirlik ruhu bizi ayakta tutan, yer yüzünde emsali olmayan, emsali görülmemiÅŸ bir güç ve kuvvettir. Bunu korumaya devam edeceÄŸiz. Bu meydanda da etnik kökeni Türk olan, Kürt olan kardeÅŸlerimiz var. Ama hepsinin elinde aynı bayrak var. Aynı devletin eÅŸit yurttaÅŸlarıyız. Aynı vatanın evlatlarıyız. Aynı bayrağın altında bir millet olarak hür yaÅŸama iradesine sahibiz. Bu iradeyi en yüksekte tutmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ÅŸehitlere ve gazilere sahibiz."

"Son nefesimizi verene kadar taşımamız gereken bir emanettir"

Åžehit ve gazilerin, eÅŸsiz fedakarlık göstererek millete bir mesaj verdiklerinin altını çizen Çelik, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Onlar bize ÅŸöyle bir mesaj verdiler; 'Sizler bu ülkede onurlu yaÅŸayasınız diye, bu vatana, bu devlete zarar gelmesin diye, milli birlik ve dirliÄŸimizden bir çakıl taşı eksilmesin diye, buna göz dikmiÅŸ olanlara karşı mücadele ediyoruz. Gerekirse canımızı veriyoruz. Åžehit oluyoruz, gazilik mertebesine ulaşıyoruz. Ama bunun arkasında büyük bir mesaj veriyoruz. Bu ülkedeki birlik ve dirlik bozulmasın, bu ülkenin vatandaÅŸları, bu ülkenin insanları onurlu ve başı dik biçimde gezebilsinler. Biricik varlığımız Türkiye Cumhuriyeti, dünya devletleri arasında ÅŸerefli yerini korusun.' Bize düÅŸen de onların vasiyetine uygun olarak, bu ülkenin her geçen gün daha ileriye gitmesine katkı saÄŸlamaktır. Birlik, dirlik ve onur içerisinde yaÅŸayalım diye bize bıraktıkları bu emanete en güzel ÅŸekilde sahip çıkmak ve bu bayrağı en yüksekte tutmak, sonsuza kadar, son nefesimizi verene kadar taşımamız gereken bir emanettir."

KonuÅŸmaların ardından, YüreÄŸir Belediyesi tarafından yaptırılacak 644 konutun temeli törenle atıldı.

Muhabir: Ömer Yıldız

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4BaÅŸakÅŸehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6BeÅŸiktaÅŸ3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20Ä°stanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi