USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

918 milyon euroyu peşin yatırdı

Vodafone, 26 Ağustos’ta yapılan ve kamuoyunda 4.5G olarak bilinen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi kapsamında ihale bedelini peşin ödeyen tek operatör oldu. Vodafone, ihalede aldığı frekanslar için toplam KDV dâhil 918 milyon euro bedeli...

918 milyon euroyu peşin yatırdı
27-10-2015 16:11
Google News
Vodafone, 26 Ağustos’ta yapılan ve kamuoyunda 4.5G olarak bilinen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi kapsamında ihale bedelini peşin ödeyen tek operatör oldu. Vodafone, ihalede aldığı frekanslar için toplam KDV dâhil 918 milyon euro bedeli yatırdı.
Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Ağustos 2015 tarihinde yapılan ve kamuoyunda 4.5G olarak bilinen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi kapsamında ihale bedelini peşin ödeyen tek operatör oldu. Vodafone, ihalede aldığı frekanslar için toplam 777,9 milyon euroluk (KDV dahil 918 milyon euro) bedeli peşin ödedi. Hazine Müsteşarlığı’na yapılan ilk ödemelerin ardından Ankara’da gerçekleştirilen yetkilendirme imza töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi açısından dijitalleşmeye odaklanmasının öneminin altını çizerek şöyle konuştu:
“Sektör ve ülke olarak ülkemizde dijitalleşmenin uçtan uca yayılması ve ülkemizin küresel ekonomide rekabetçi bir konumda olması için önemli bir adım attık. Vodafone Grubu olarak, 2006 yılından bu yana Türkiye’ye satın alma bedeli, 3G lisans bedeli ve 4.5G lisans bedeli dâhil olmak üzere yaklaşık 16,5 milyar TL’lik yatırım yaptık. Frekans ihalesi, Vodafone’un Türkiye pazarına yaptığı üçüncü en büyük yatırım niteliğini taşıyor. Diğer yandan 4.5G konusundaki kararlılığımızın bir göstergesi olarak, ihale bedelini peşin ödeme yolunu seçtik”.

ÖĞÜT: KÜRESEL DENEYİMİMİZİ TÜRKİYE’YE TAŞIYACAĞIZ
Vodafone Grubu’nun yeni nesil genişbant teknolojilerinde 30 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirten Öğüt, “Bugün 18 ülkede 4G, 5 kıtada ve 12 ülkede 4.5G hizmeti veriyoruz. Ayrıca, 67 ülkede 4G uluslararası dolaşım hizmeti sunuyoruz. 4G ve üstü teknolojilerin yanı sıra 5G Ar-Ge faaliyetlerinde de öncülüğümüzü sürdürüyoruz. Küresel deneyimimizden aldığımız bu güçle, 1 Nisan 2016 itibariyle Türkiye’nin en ücra köşesine kadar, herkese, her şirkete, her haneye 4.5G hizmetini sunacağız” dedi.
Vodafone olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yerli ürün ekosistemini geliştirmeye ve yerlilik oranı daha yüksek bir haberleşme sektörü yaratmaya yönelik adımlarını desteklediklerini kaydeden Öğüt, “Yerli üretimi, cari açığın kapanması yolunda bir kurumsal vatandaşlık sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu kapsamda, ihaleye katılan her operatör gibi biz de şartnamede belirtilen yerlilik oranı ile ilgili tüm hususları yerine getirme ile ilgili taahhütlerimizi verdik” diye konuştu.

“ULUSAL GENİŞBANT STRATEJİ VE EYLEM PLANI’NI DESTEKLİYORUZ”
İhalenin ardından atılması gereken en önemli adımın fiber optik altyapının yaygınlaştırılması olduğuna dikkat çeken Öğüt, şunları kaydetti:
“Genişbant iletişiminin olmazsa olmazı fiber optik ağı bir temel altyapı hizmeti olarak önceliklendirerek ülkeyi fiber ağlarla örmek gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla, ekonomik gelişme ve rekabet gücünde artış için ulusal çapta Yeni Nesil Şebeke kurulumunu ve fibere erişimi mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Bunun için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın liderliğinde hazırlanan Ulusal Genişbant Strateji ve Eylem Planı’nı destekliyoruz. Bugün burada Dijital Dönüşüm’e liderlik eden bir Türkiye’ye doğru yeni bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşıyor, aldığımız yetkilendirme belgelerinin sektörümüz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyoruz”.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ