USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

“9. Uluslararası Fotoğraf Günleri” ne yoğun ilgi

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi etkinlikleri kapsamında düzenlenen “9. Uluslararası Fotoğraf Günleri” KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın katılımı ile başladı.

“9. Uluslararası Fotoğraf Günleri” ne yoğun ilgi
03-05-2019 12:57
Google News

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergi Salonu'nda yapılan 9. Uluslararası Fotoğraf Günleri'nin açılışında, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı başta olmak üzere, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, sanatçılar ve misafirler katılım gösterdi.

Prof. Dr. Şanlıdağ: “ 500'e yakın eser sanatseverlerle buluşacak”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şalıdağ, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi etkinlikleri kapsamında, çok farklı fotoğraf çalışmalarının yer aldığı, Kıbrıs'ın tek ve en büyük etkinliği olan 9. Uluslararası Fotoğraf Günleri'nde, 36 kişisel ve karma fotoğraf sergisi yanında 500'e yakın eserin sanatseverlerle buluşacağını söyledi.
Prof. Dr. Şanlıdağ, 5 ülkeden 100'e yakın fotoğraf sanatçısı ve akademisyenin yer aldığı bu yıl ki organizasyonda, sergi, slayt gösterileri ve söyleşilerin yanı sıra fotoğraf sanatıyla ilgili akademik bildiriler de sunulacağını aktardı.
Son 7 ay içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi'nde 33 serginin gerçekleştirildiğini ve halihazırda 9 serginin kampüste sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu dile getiren Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Kıbrıs Modern Sanat Müzesiyle birlikte Üniversitede, “Araba Müzesi, Milli Tarih Müzesi, Denizcilik Müzesi, Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi, Bıçak ve Kılıç Müzesi” ile 7 müzenin sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ