Ormanlara zarar veren kabuk böceği zararlılarına karşı mücadeleyi sürdüren Bakanlık ekipleri Çanakkale’de laboratuar şartlarında üretilen ThanasimusFormicarius yırtıcıları tabiata salmaya başladı.
2016 yılı orman zararlılarıyla mücadele programı çerçevesinde üretimi gerçekleştirilen 8 bin 500 adet ThanasimusFormicarius Çanakkale’deki kabuk böceği zararlılarının görüldüğü alanlarda tabiata salındı. Ormandan toplanan 80 adet yırtıcı böceğin (thanasimusformicarius) Mart ayında laboratuar ortamında başlayan üretimi neticesinde elde edilen 8 bin 500 adet yırtıcı ilk olarak Gelibolu Milli Parkı olmak üzere civardaki kabuk böceği zararı görülen alanlara salındı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak hem var olan orman varlığını korumakla hem de orman varlığını artırmakla mükellef olduklarını ve bu konuda çok hassas çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Ülkemiz ormanlarında o bölgenin durumuna göre farklı biyolojik mücadele yöntemleri uyguluyoruz.
Çanakkale’de orman zararlılarıyla mücadele için ThanasimusFormicarius adındaki yırtıcı böceği kullanıyoruz. Biz bu mücadele yöntemlerini uygulamaya ve ormanlarımızı biyolojik usullerle korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.
dikGAZETE.com