USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

79. BM Genel Kurulunda İsrail'in saldırganlığı ve reform çağrıları öne çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze konusunda uluslararası topluma artık harekete geçme çağrısında bulunurken "İsrail ve katliam şebekesinin" durdurulmasını istedi.

79. BM Genel Kurulunda İsrail'in saldırganlığı ve reform çağrıları öne çıktı
30-09-2024 11:47
Google News
New York

Birleşmiş Milletler (BM) üyesi 193 ülkenin lider ve temsilcilerini bir hafta boyunca New York'ta bir araya getiren 79. BM Genel Kuruluna İsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldırıları ile uluslararası kuruluşlara yönelik reform çağrıları damga vurdu.

79. BM Genel Kurulu görüşmelerinde İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları önemli yer tuttuReform çağrıları BM Genel Kurulu haftasına damgasını vurduCumhurbaşkanı Erdoğan: Ey BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek için daha neyi bekliyorsunuz?Guterres: Lübnan, İsrail ve dünya halkı, Lübnan'ın yeni bir Gazze olmasını kaldıramazÜrdün Kralı Abdullah: Şu anda yaşadığımızdan daha tehlikeli bir zaman hatırlamıyorumKatar Emiri Şeyh Temim barış, iklim krizi ve küresel adalet çağrısında bulunduBiden'dan, "21. yüzyılın sorunlarının çözümünde daha etkili bir BM ihtiyacı" vurgusu

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 24-30 Eylül tarihlerinde düzenlenen 79. BM Genel Kuruluna 76 devlet başkanı, 4 prens, 2 hükümet başkanı, 42 başbakan yardımcısı, 9 bakan, 54 bakan yardımcısı ve AB delegasyonu katıldı.

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail ve katliam şebekesinin" durdurulmasını istedi

Tüm dünyanın dikkatinin BM Genel Kurul salonuna çevrildiği oturumun ilk gününde 3. sırada hitabını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze konusunda uluslararası topluma artık harekete geçme çağrısında bulundu.