FRANKFURT
Frankfurt Kitap Fuarı'ndaki Türkiye ulusal standı, düzenlenen törenle açıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 56 binin üzerindeki Uluslararası Standart Kitap Numarası (ISBN) ile dünyanın en fazla ISBN üreten 10’uncu ülkesi olduğunu söyledi.
Türkiye'nin 4 bin 300’ün üzerinde yayınevine ev sahipliği yaptığını ifade eden Turşucu, "Türkiye, 55 civarındaki ulusal gazetesiyle, 258 televizyonuyla, 2 bin 300’e yakın yerel gazetesiyle Türkiye kocaman bir kültür, edebiyat ve sanatın üretildiği coğrafyadır." dedi.
15 Temmuz darbe girişimi sergisi açılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Frankfurt Kitap Fuarı'na 228 metrekaresi “Türkiye Ulusal Standı” ve 92 metrekaresi de "Çocuk Yayınları Standı" olmak üzere toplam 320 metrekarelik alanda iki ayrı stant ile katılım sağladı.
Türkiye ulusal standında 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bir sergi çalışması yer alıyor. Türkiye’nin son on yılda yayıncılık alanında kat ettiği ilerlemenin, kültürel üretimdeki süreklilik ve zenginliğin ön planda yer alacağı sergide, darbe teşebbüsünün Türkiye’nin kültürel gelişimini durduramayacağı vurgulanacak.
Fuar kapsamında "Unutulan Zafer: Kut'ül Amare Sergisi" de gerçekleştiriliyor. Sergide 1. Dünya Savaşı esnasında Osmanlı Devleti’nin Çanakkale’den sonra İngilizler karşısında kazandığı en büyük başarı olan Kut'ül Amare Zaferi, günlüklerin, Osmanlı ve dünya medyasında basılan çeşitli gazetelerin, kartpostalların, resimlerin, afiş ve kitapların aralarında yer aldığı materyallerle anlatılıyor.
Yazar ve akademisyenler panellerde konuşacak
Fuar esnasında Doğan Hızlan, İskender Pala ve Adnan Özer’in konuşmacı olarak yer alacağı “Darbenin Panzehiri Kültürdür”, Alev Alatlı, İlber Ortaylı, Ayşe Böhürler, Orhan Miroğlu ve Ceren Kenar’ın yer alacağı “Kısık Sesler” panellerinin yanı sıra Mehmet Mollaosmanoğlu’nun son romanının tanıtılacağı söyleşi düzenlenecek.
Muhabir: Abdulselam Durdak