USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

4K TV alırken nelere dikkat etmeli!

4K pazarıyla beraber baştan aşağı yenilenen televizyon pazarı için yeni bir rehberle karşınızdayız. 4K TV alırken nelere dikkat etmeli? Yeni teknolojiler ve tüm bilgiler videomuzda.

4K TV alırken nelere dikkat etmeli!
15-06-2016 04:47
Google News

Televizyon alırken nelere dikkat ediyorsunuz diye sorduğumuzda, sadece televizyonun boyutu, dış görünüşü ve çözünürlüğünü söylüyorsanız, işte bu video tam sizin için.

Piyasada pek çok 4K TV var. Peki 4K televizyon alırken nelere dikkat etmeliyiz? Bu videoda yeni teknolojileri ve 4K TV alımında önemli olan pek çok detayı sizler için değerlendirdik.

4K TV alırken nelere dikkat edilmeli!

4K TV Nedir!

Eğer satın aldığınız televizyonun, doğal çözünürlüğü 3840 x 2160 piksel ise aldığınız televizyon 4K çözünürlüğünü destekleyen bir televizyondur.

4K yayınları izlemeniz için, satın aldığınız televizyonun içerisindeki dahili uydu alıcının da 2160p 50i özelliğinde olması gerekiyor. Eğer 50i değil de 30i seviyesinde bir dahili uydu alıcıya sahipse televizyonunuz, mesela TRT 4K yayınları gibi pek çok 4K yayını izleyemiyorsunuz.

Piyasadaki bazı televizyonların da 4K adı altında, daha düşük çözünürlüklere sahip olduğu da biliniyor. O yüzden doğal çözünürlüğe ve uydu alıcısına dikkat etmeniz gerekiyor.

Videoda kullandığımız örnek TV modelleri:

Samsung KU7000 serisi satın alma ve özelliklerine bakmak için buraya tıklayın

Samsung'un kavisli modellerinden KU7500 serisi satın alma ve özelliklerine bakmak için buraya tıklayın

En üst segment özellikler için Samsung KS9500 serisini satın alma ve özelliklerine bakmak için buraya tıklayın

Aşağıdaki videoda, yeni nesil televizyonlarda bulunan özellikleri açıklıyor, satın alma sürecinde nelere dikkat etmeniz gerektiğinin altını çiziyoruz. İyi seyirler.

Kaynak: SHIFTDELETE

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ