USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

3. Yeni Nesil girişimcilik Zirvesi

Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil: 7,5 milyar değerinde kredi kullandırarak önemli bir başarıya imza attık"

3. Yeni Nesil girişimcilik Zirvesi
27-11-2019 15:03
Google News

Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, "İVME Finansman Paketi ve Ekonomi Değer Kredisi kapsamında, şu ana dek 4 bini aşkın müşterimize 7,5 milyar TL değerinde kredi kullandırarak önemli bir başarıya imza attık." dedi.

Özdil, Para dergisi tarafından düzenlenen 3. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeni istihdam oluşturmak ve ekonomiye değer katmak üzere hayata geçen projeleri desteklemeye yönelik önemli bir teşvik mekanizması bulunduğunu, özel sektörün gelişimi ve firmaların rekabet gücünün yukarı taşınması yönünde güçlü adımlar atıldığını ve değişen piyasa koşullarına uygun olarak bu mekanizmaların sürekli güncellendiğini ifade etti.

Ferdi teşebbüslerin önünü açan bu uygulamalar sonucu girişimcilik kültürünün tabana doğru yaygınlaştığını gördüklerini belirten Özdil, "Yeni bir fikri, belirli bir alanda üretim kabiliyeti ve pazara erişim noktasında güçlü bağlantıları olan girişimlerin başarı hikayelerini hep birlikte takip ediyoruz." dedi.

Bu noktada, ileri teknoloji sınıfına sahip, katma değeri yüksek ürünlerin yurt içinde üretimi konusuna dikkati çeken Özdil, "Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti ve ilgili bakanlıklarımızın yoğun çabasıyla son dönemde, dış ticaret açığı oluşturan alanlarda yerli üretimi teşvik eden birçok yenilikçi uygulama hayata geçmiştir. Bu kapsamda 11. Kalkınma Planı'nda belirtilen temel hedeflere ulaşmamızı sağlayacak ana unsurlardan biri de girişimcilik kültürümüzün verimlilik odaklı olarak yaygınlaşmasıdır." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ