USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

28 saat yüzerek kurtulan göçmen kadın konuştu

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerden 4 Iraklı'nın cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi.

28 saat yüzerek kurtulan göçmen kadın konuştu
16-10-2018 20:17
Google News

Olayda eşi ve 5 çocuğunu kaybeden, 28 saat yüzerek karaya ulaşabilen acılı kadın, "Oğlumun sesini duydum bir ara 'kardeşlerim battı ölüyor' diye bağırıyordu. Ben yüzerek karaya çıktım ve yardım istedim” dedi.

Karaburun açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 4 Iraklı'nın İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı. Teknenin batması sonucu eşi ve 5 çocuğunu kaybeden ve 28 saat can yeleğiyle yüzdükten sonra karaya çıkmayı başaran Mıhabat İsmael Ali, denizden cansız olarak çıkarılan eşi Abdurrahman Ahmed Ali (36) ve oğlu Abdullah İsa Ali'nin (11) cenazesini almaya geldi.

Kazada yüzerek karaya çıkmayı başaran Mıhabat İsmael Ali, önce Irak'tan İstanbul'a geldiklerini, daha sonra İzmir'e gelerek Karabağlar ilçesinde kaçakçılarla buluştuklarını anlatarak, "Eskiizmir'de bir evde kaldık. Kaçakçılar, burada GPS'ten takip edilebileceğini söyleyerek cep telefonlarımızı kapattırdı. Daha sonra teknenin ayarlandığını söyleyip bizi tekneye götürdüler" dedi.

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ