USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

28. Kalite Kongresi

“Daha iyi, müreffeh, rekabetçi, istikrarlı, lider, daha mutlu, kısacası potansiyelini aşan bir Türkiye için hepimizin sorumlulukları var.

28. Kalite Kongresi
26-11-2019 14:47
Google News

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Ali Koç, daha iyi, müreffeh, rekabetçi, istikrarlı, lider, daha mutlu, potansiyelini aşan bir Türkiye için herkesin sorumluluklarının bulunduğunu belirterek, “Bu yolculukta, toplumun tüm kesimleri ve elbette bizler iş dünyası, odağına insanı koyan çözümlerin arayışında üzerimize düşenleri yerine getirmeliyiz. Zira demokrasinin özünde insan var. O zaman çözüm de insandır. Çözüm biziz. Hepimiz.” dedi.

Koç, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) iş birliğiyle gerçekleştirilen 28. Kalite Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, kongrenin “Çözüm Özünde” temasıyla gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu, çözülecek çok sorun olduğunu kaydetti.

Son dönemlerde özellikle yurt dışında katıldığı platformlarda demokrasi konusunun sık sık gündeme geldiğini, bu konu hakkında konuşma yapacağını ifade eden Koç, “Dünya artık yalnız kalmak için çok küçük. Başkalarının sandığımız meseleler, gelip bizleri etkileyebiliyor.” diye konuştu.

Koç, Brexit kararının 3,5 senedir bilinmeyenlerle devam ettiğini aktararak, şunları söyledi:

“En az 20 kez İngiltere’ye gittim. Hem dünyayı hem Avrupa’yı etkiliyor ama özellikle ülkemizi çok çok etkiliyor. İngiltere ile çok büyük ticaret hacmimiz var. Koç Grubu olarak şirketlerimizi direkt etkiliyor çünkü en büyük ihracat pazarımız. Biz hala alternatif senaryoları planlayamaz durumdayız, nasıl sonuçlanacak bilmiyoruz. Suriye’deki insanlık krizi hem ülkemizi hem de Avrupa’yı ciddi anlamda etkiliyor. Bunlar gibi pek çok sorun sayabiliriz.”

İnsanoğlunun da çok önemli bir dönüşüm içerisinde olduğunu vurgulayan Koç, değişimin her zaman olduğunu ancak bu kadar hızlısını insanoğlunun hiçbir zaman yaşamadığını dile getirdi.

Koç, yaşanılacak bu değişim sürecinin son derece sancılı olacağına işaret ederek, teknolojinin bir taraftan istihdam yarattığını, diğer taraftan ise birçok iş konulu yok ettiğini belirtti.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ