USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

27. Selim Anorektal Hastalıklar Kursu

"(Anorektal hastalıklar konusunda) Hekimler arasında bile zaman zaman doğru bilinen yanlışlara rastlıyoruz. "

27. Selim Anorektal Hastalıklar Kursu
17-12-2019 13:03
Google News

Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği (TKRCD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selman Sökmen, "Uzun yıllar süren çabalarla, gösterilen sabır, devamlılık ve özveri sayesinde belli bir sayıda meslektaşımız uluslararası toplantı ve kurslara katılarak gayet iyi noktalara geldi ve bu alandaki (kolon ve rektum cerrahisi) temsiliyetimiz arttı." dedi.

TKRCD tarafından Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde "27. Selim Anorektal Hastalıklar Kursu" düzenlendi.

TKRCD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sökmen, TKRCD'nin, kolorektal cerrahiye merak salmış genel cerrahi uzmanlarına, asistanlarına, öğretim üyelerine ihtisas ve mezuniyet sonrası eğitim vermeyi amaçladığını kaydetti.

Yıllar içerisinde akademik kurumlarda çalışan meslektaşların gönüllülük temelinde dernekteki bilimsel faaliyetlere katkıda bulunduğunu ifade eden Sökmen, bu kapsamda ulusal ve uluslararası etkinlikler gerçekleştirdiklerini anlattı.

Sökmen, "Derneğimiz, öncelikle kolon rektum cerrahisi eğitimine katkıda bulunup bu alandaki ilerleme ve gelişmenin önünü açmak, uluslararası bilimsel platformda ülkemizin ilerlemesine katkı bulunmayı amaçlamaktadır." dedi.

Kolon ve rektum cerrahisinin geldiği son noktaya değinen Sökmen, bu alanda sürekli araştırmalar yapıldığını, teknoloji, hasta bakımı, anestezi gibi alanlardaki ilerlemeler sayesinde zor konular karşısında akıl ve güç birliği yapmak için bir araya geldiklerini anlattı.

Sökmen, uluslararası alanda iş birliği yaparak Türk hekimlerin bu alandaki yetkinliklerini ve şanslarını artırmayı amaçladıklarını, dernekler arası güç birliğini artırarak yeni neslin yetişmesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ