USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

2018 Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan orucu ne zaman? Ramazan ayı başlangıç tarihi...

2018 Ramazan ayının ne zaman başlayacağı tüm Müslüman alemi tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. 11 ayın sultanı Ramazan ne zaman? 2018 Ramazan'da ilk oruç ne zaman tutulacak ilk sahur ve iftar hangi gün? soruların cevabını haberimizden öğrenebilirsiniz

2018 Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan orucu ne zaman? Ramazan ayı başlangıç tarihi...
13-03-2018 19:22
Google News

11 ayın sultanı Ramazan 2018 yılında ne zaman başlayacak?

İlk oruç ne zaman tutulacak?

Ramazan ayının başlangıç tarihi hakkındaki detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. Müslüman aleminin oruç ibadetini yerine getirdikleri Ramazan ayı yüz binlerce Müslüman tarafından sorgulanmaya başlandı.

Vatandaşlar 2018'de Ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte Ramazan ayı başlangıç tarihi.

2018 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Tüm İslam dünyası için en önemli aylar olan üç aylar, 19 Mart 2018'da başlayacak. Ramazan'ın 1. günü 16 Mayıs 2018'e denk geliyor. Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak.

RAMAZAN BAYRAMI

İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır.

Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

ÜÇ AYLAR

Üç aylar veya Mubarek üç aylar, Hicri takvim'de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır.

Faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır, günahlardan en azından saygıdan dolayı sakınılır ve Ramazan ayına hazırlık yapılır.

Hadis-i şerife göre Receb-i Şerif Allah'ın ayıdır, Şaban-ı Şerif Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in ayıdır, Ramazan-ı Şerif de ümmeti'nin ayıdır.

Ayrıca, Recep Regaib Kandili ve Mirac Kandilini, Şaban Beraat Kandilini ve Ramazan Kadir Gecesini barındırır.

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ