Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve 29 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek olan ‘’Hayat Boyu Öğrenme’’ şenlikleri başladı. Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen ve bu yıl ikinci kez düzenlenen şenliğin açılışına, eğitimden sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Ersan Ulusan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Karatekin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şenliklerin ilk gününde, açılış töreni öncesi konuklara Mehteran Takımı tarafından bir müzik dinletisi sunuldu. Saygı duruşu ile başlayan açılışın en dikkat çeken gösterilerinden birini ise İstiklal Marşı’nı işaret dili ile yorumlayan işitme engelli gençler gerçekleştirdi.
‘’SLOGANIMIZ, HERKES İÇİN HAYAT BOYU ÖĞRENME’’
Her fırsatta, her yaşta ve her zaman öğrenme sloganıyla yola çıktıklarını belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür etkinlikle ilgili görüşlerini şu şekilde belirtti: ‘’Herkes için hayat boyu öğrenme diyoruz çünkü vakti zamanında kendindeki yetenekleri sergileme fırsatı bulamamış olan insanlarımız, belli bir zaman sonra Hayat Boyu Eğitim Merkezlerine gelerek kendilerini keşfedebiliyorlar. Hayat kendini gerçekleştirme serüvenidir. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Merkezleri’nin güçlendirilmesiyle ilgili politikaları ve hayat boyu öğrenmeyi ön plana çıkartmaya başladı. Bu vesile ile de herkesin eğitim almasına fırsat sağlamış oldu. Bu anlamda başta Milli Eğitim Bakanımıza ve Milli Eğitim Bakanlığımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.’’
‘’İNSANLAR İLGİLİ OLDUKLARI ALANI GÖRME FIRSATI BULUYOR’’
Türkiye’nin en anlamlı meydanlarından biri olan Sultanahmet Meydanı’nda vatandaşların bu etkinliklerden istifade etmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Serkan Gür, ‘’Vatandaşlarımız burada hayat boyu öğrenmeyi tanıyor ve bu alanlardan hangisine daha yakın olduğunu keşfetme fırsatı buluyor. Biz bugün bu etkinlikten birçok insanı tekrar kazanacağımızı ve onlara çok daha faydalı olacağımıza inanıyoruz. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da burada bu etkinliği yapmaktan ve insanlarımıza hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz’’ diyerek sözlerini noktaladı.
ETKİNLİKLER, ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE GÖSTERİLER BİR ARADA
Öğrencilerine daha çok geleneksel el sanatlarını öğretmeye gayret ettiğini ifade eden ve 29 yıldır Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’nde el sanatları öğretmeni olarak görev yapan Leyla Kızılca ise şunları söyledi: ‘’Geleneksel el sanatları bizim kültürümüz, geçmişiz ve onları gelecek nesillere taşımamız gerekiyor. Ben de bu amaçla, keçe yapımı, çarpana, kilim ve halı dokuma gibi geleneksel el sanatları hakkındaki bilgilerimi öğrencilerimle paylaşıyorum.’’ Etkinlikle ilgili görüşlerini de belirten Leyla Kızılca, ‘’Herkes sanatın farklı bir yönünü ele alıyor ve sanata farklı açıdan bakıyor. Çeşitliliği görmek bizim de kültürümüzü ve bilgilerimizi artırmamıza yardımcı oluyor. Bu nedenle güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum’’ diye konuştu.
4 gün boyunca sürecek olan şenlikte, Sultanahmet Meydanı’nda açılan stantlar vatandaşların ziyaretini bekliyor. Bu stantlarda İstanbul’dan 79 kurum, 400 etkinlik, kısa atölye çalışmaları ve gösteriler düzenleyecek. Alanda ayrıca, İstanbul’daki 33 bin 938 kurstan yararlanan yaklaşık 800 bin kursiyer de yapılan etkinlikler dâhilinde bilgi ve becerilerini ortaya koyacak.