USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

1977’de devasa tablosu Taksim’de vinçlere asılan Yalçıner’in Ayasofya heyecanı!

1977 yılında düzenlenen Taksim Mitinginde vinçlerle asılan dev tablosuna yeniden bakan gazeteci Yılmaz Yalçıner’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür...

1977’de devasa tablosu Taksim’de vinçlere asılan Yalçıner’in Ayasofya heyecanı!
11-07-2020 08:33
Google News

HABER MERKEZİ

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın liderliğinde 1977 yılında düzenlenen "Taksim Mitingi”ne yaptığı devasa tablo ile katılan gazeteci Yımaz Yalçıner, hem o tabloyu gösterdi hem de açılışa vesile olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Milli Selamet Partisi (MSP) Genel başkanı olarak merhum Başbakan Necmettin Erbakan imzası ile 29 Mayıs 1977’de “Ayasofya’yı Açacağız” başlığı ile tertiplenen “İstanbul Taksim’de Büyük Fetih Mitingi” için Fatih Camii arka avlusunda hazırladığı devasa tablonun, Taksim’de iki vinçle meydana asıldığını ifade eden Yalçıner, “Rüyamızı gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı iletirim” dedi.

Yılmaz Yalçıner, sosyal medya hesabı üzerinden verdiği mesajında şunları kaydetti:

"1977'de FATİH CAMİİ'NİN ARKA AVLUSUNDA YAPTIĞIM BU DEVASA TABLO, TAKSİM MİTİNGİNDE MEYDANA İKİ VİNÇ İLE KALDIRILIP ASILMIŞTI.

SONRA DA FATİH MEDRESESİ DUVARINI SÜSLEMİŞTİ.

O TARİHTEKİ MİLLİ GAZETE'DE BULUP GÖNDEREN MEHMED ALİ TEKİN BEY KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDERİM..

RÜYAMIZI GERÇEKLEŞTİREN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A DA ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.."

“BİR CUMA AÇACAĞIZ”

Devasa tabloda, Ayasofya Camii resmi üzerinde “Bir Cuma Açacağız” ifadesinin yer aldığı o tablo, cennetmekân Fatih Sultan Mehmed Han’ın resmi ile birlikte “Zincirler Kırılacak” başlığı ile ertesi günün Milli Gazete manşetinde de yer almıştı.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Nazım Karaman
Nazım Karaman 4 yıl önce
MİLLİ GENÇLİK VAKFI OLARAK 29 MAYIS İSTANBULUN FETHİ MÜNASİBETİ İLE FETİH DERGİSİNİ ÇIKARTTIK AYASOFYAYI MUTLAKA AÇACAĞIMIZI İFADE ETMİŞTİM YAZDIĞIM FETİH BAŞLIKLI YAZI İLE HAMDOLSUN BAŞDA RAHMETLİ HOCAMIZ NECMEDDİN ERBAKAN USTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK OSMAN YÜKSEL SERDENGEÇTİ OLMAK ÜZERE SON OLARAK AYASOFYAYI AÇAN REİSİCUMHURUMUZ RECEP TAYYİP ERDOĞANA ŞÜKRANLARIMIZI İFADE ETMEK İSTİYORUM İNŞA EN KISA ZAMANDA MESCİDİ AKSAYI DA ÜMMETİN HİZMETİNE SUNULMASINI YÜCE ALLAH C C DEN TEMENNİ EDİYORUM
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ