USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

100 uçak biletinin 10'u Enuygun.com'dan satılıyor

Son 3 yıl içerisinde 15 milyondan fazla yolcu, uçak biletini Enuygun.com üzerinden aldı.

100 uçak biletinin 10'u Enuygun.com'dan satılıyor
10-01-2020 14:18
Google News

Enuygun.com Üst Yöneticisi (CEO) Çağlar Erol, Türkiye'de her 100 yurt içi uçak biletinin yaklaşık 10'unun Enuygun.com üzerinden satın alındığını belirterek, "Son 3 yıl içerisinde 15 milyondan fazla yolcu, uçak biletini Enuygun.com üzerinden satın aldı. Şirketimiz, bugün ayda 17 milyon ziyaretçisiyle uçak bileti rezervasyonları için ilk adres." dedi.

Son yıllarda Türkiye'nin turizmde atılım gösterdiğini kaydeden Erol, "2019 yılı ocak-ekim döneminde ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,47 artış göstererek 40 milyon 719 bin 786 oldu. Bu yıl da rakamlardaki artışın aynı şekilde devam edeceğini ve sektörün çok daha güçlü bir konuma geleceğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Erol, İstanbul'un yurt içi ve yurt dışı destinasyonları arasında havayolu merkezi olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Yurt içinde Ankara ve İzmir her zaman yoğun trafiği olan şehirler. Bunun dışında yazın Antalya, Bodrum, kışın da Trabzon, Gaziantep, Samsun gibi destinasyonlar ciddi sayılara ulaşıyor. Yurt dışında ise Londra, Paris, Odesa, Duesseldorf, Kiev, Tiflis gibi şehirler tercih ediliyor. Türk turistlerin vize istemeyen ülkelere oldukça ilgi gösterdiğini söyleyebiliriz. Ekonomideki duruma bağlı olarak yerli turistin yurt içine ya da vizesiz ülkelere daha çok ilgi gösterdiği dönemler olabiliyor."

Enuygun.com'un seyahate çıkacakların ihtiyaçlarını karşılayacak çok geniş bir hizmet portföyüne sahip olduğunu belirten Erol, şunları kaydetti:

"Ülkemizde uçak bileti satışındaki güçlü konumumuz sayesinde otobüs bileti ve otel rezervasyonlarında da tercih ediliyoruz. Ayrıca araç kiralama hizmeti de veriyoruz. Bunun yanı sıra kullanıcılarımızın vize işlemlerini hızla ve sorunsuz çözmek için bize ulaşması yeterli oluyor. Kısacası kullanıcılarımızın diledikleri yerden, hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde seyahat planlamalarını sağlıyoruz. Müşterilerimize tek bir web sitesiyle, tek seferde tüm uçuş, otobüs ya da otel seçeneklerini listeleyip kendilerine en uygun ulaşım yolunu ve oteli sunabiliyoruz."

- 2020'de 10 kat büyüme hedefi

Çağlar Erol, 2020 yılında da yatay ve dikeyde büyümeye devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:
"2020'de uçak bileti tarafında 7,5 milyon adetin üzerinde bir satış bekliyoruz. Otobüs bileti satışlarına ise kısa süre önce başlamış olmamıza rağmen çok iyi bir başlangıç yaptık. 2020'de otel ve otobüs kategorilerinde önceki yıla göre 10 kat büyüme hedefliyoruz. Şirketlere hizmet verdiğimiz Enuygun Kurumsal ürünümüzde de çok ciddi büyüme görüyoruz. Bu yeni pazarda 'online'a geçişin hızlanacağını öngörüyor ve geliştirdiğimiz güçlü ürünümüzle bu konuda da liderlik yapmayı hedefliyoruz.

Akıllı Aktarma teknolojimizle yine 2020'de dünyanın farklı ülkelerindeki kullanıcılara başka yerde bulamayacakları bağlantıları, yüzde 90'a varan ucuz fiyatlarla sunmaya devam edeceğiz. Akıllı Aktarma'nın Wingie markamızın hedeflerinin gerçekleşmesinde de büyük etkisi olacak. Wingie ile var olduğumuz yurt dışı pazarlarda, gelecek yıl yüzde 400 büyüme planlıyoruz."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ