USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

10. ASKON basın ödülleri verildi! Karakaya'ya Onur Ödülü

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş “Dolar kuru Türkiye ile alakalı değil. Türkiye, iç dinamikleriyle bakıldığında kendine benzer ülkeler arasında en iyi dolar kuruna sahip” dedi. Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) tarafından...

10. ASKON basın ödülleri verildi! Karakaya'ya Onur Ödülü
14-01-2016 02:01
Google News

ASKON tarafından 10’uncusu düzenlenen Basın Ödülleri töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş “Dolar kuru Türkiye ile alakalı değil. Türkiye, iç dinamikleriyle bakıldığında kendine benzer ülkeler arasında en iyi dolar kuruna sahip” dedi.

Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Basın Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın da katıldığı ödül töreni Yeşilköy’deki Wow Otel’de gerçekleştirildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Bakan Mustafa Elitaş medyanın halkın gözü kulağı olduğunu söyledi. Dünyada kolay üretilen ürünlerle rekabet etme şansının olmadığını ifade eden Bakan Elitaş, “Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünlere doğru gitmesi gerekir. Katma değeri yüksek ürünlerle ilgili olan şey; artık zihni, zekayı ortaya koyan, emek harcayan ve farklı düşüncenin pazar bulduğu bir noktaya gitmek demek. Kendi anladığım dilde şöyle söylüyorum; diyorum ki artık adımızı pazarlamak, aklımızı satmak mecburiyetindeyiz" dedi.

“GÖREVİMİZ 2023 HEDEFLERİNE TÜRKİYE’Yİ KOŞTURABİLMEK”

2015 ile 2014’in seçim yılları olduğunu 2016 yılından itibaren herkesin kendi işini yapması gerektiğini aktaran Bakan Elitaş, “İş aleminin 155,5 milyar dolarlık ihracatı aşmak için gayret göstermesi gerek. Türkiye’nin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomi arasına girebilmesi için akıl üretilmesi, proje ortaya konulması gerekmekte. Reel hayat biziz, gerçek hayat biziz. Bizim yapacağımız her doğru, insanların ekmeğine bir katkı sağlamaktır, yaptığımız her yanlış insanların ekmeğinden bir kısmını heder etmektir. O anlamda değerli basın mensubu arkadaşlarım, ekonomi ile uğraşan kardeşlerim bize çok büyük görev düşüyor. Bizim görevimiz Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak… Bizim görevimiz 2023 hedeflerine Türkiye’yi koşturabilmek, yaklaştırabilmek" dedi.

"BÜYÜME HEDEFLERİNİ MUHAKKAK TUTTURACAĞIZ"

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Elitaş, büyüme rakamlarına ilişkin sorulan bir soru üzerine, “Büyüme hedeflerini muhakkak tutturacağız. Hatta biraz daha aşmamız lazım. Bugünkü şartlar çerçevesinde değerlendirdiğimizde, ihracatın 155 milyar doları biraz aşması, büyümenin yüzde 4,5 seviyesinde gerçekleşmesini, ithalatın da 210 milyar dolar seviyesinde olmasını tahmin ediyoruz. Bunun için gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Dolar kurunun Türkiye ile alakalı olmadığını vurgulayan Bakan Elitaş, “Türkiye’nin, iç dinamikleriyle bakıldığında kendine benzer ülkeler arasında en iyi dolar kuruna sahip” dedi.

KARAKAYA UNUTULMADI...

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın layık görüldüğü "Onur Ödülü" ise Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Kenan Kıran’a verildi.

Gecede ödüle değer bulunan diğer köşe yazarı, yayın, gazete ve TV programları ise şöyle sıralandı:

“En İyi Köşe Yazarı” dalında Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan

"Yılın En İyi Ekonomi Gazetesi dalında Dünya Gazetesi,

Milli İradeye Duyarlı Yayınları Dolayısıyla En Sağduyulu Gazete dalında Star Gazetesi,

En İyi Çıkış Yapan Haber Kanalı dalında Ülke TV,

Öngörülü "En İyi Ekonomi-Finans Ajans Haberciliği" dalında Anadolu Ajansı,

En İyi Çıkış Yapan Ekonomi Dergisi Derin Ekonomi,

En İyi Çıkış Yapan Gazete dalında Güneş Gazetesi,

En İyi Analiz-Yorum Programı dalında TRT’den Enine Boyuna Programı,

En İyi Medya Grubu dalında Turkuvaz Medya Grubu,

En İyi İnternet Sitesi dalında Haber7.com,

Yılın En İyi Ekonomi Televizyon dalında Bloomberght TV,

En İyi Ekonomi Programı dalında "24 E Programı",

Toplum Sağlığı Konusundaki Yazıları Dolayısıyla En İyi Köşe Yazarı Sabah Gazetesi Köşe Yazarı İlker Erdoğan,

En İyi Yerel Yönetim Medyası İBB Medya AŞ,

En İyi Kitap Yazarı dalında "Sürdürülebilir Geleceğe Mektuplar" kitabının yazarı Dursun Ali Yaz."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ