USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

1 Muharrem ile gelen Hicri Yeni Yıl Mübarek Ola!..

Muharrem ayına ve yeni bir Hicrî yıla girmenin saadeti ile İslâm Âlemi ve tüm müslümanların Hicrî yeni yılını tebrik eder, Muharrem-i Şerif’in gene Kerbelâ’yı bile unutturacak boyuta getirilmek istenen acılardan kurtuluş vesilesi olmasını bir kerre daha niyaz ederiz.

1 Muharrem ile gelen Hicri Yeni Yıl Mübarek Ola!..
20-09-2017 20:50
Google News

Kurban Bayramını ve Hac ibadetini barındıran Zilhicce ayının son günü olan 20 Eylül Çarşamba ve aynı gün ikindi vakti ile başlayan 1 Muharrem ile gelen Hicri yıl 1439 mubarek olsun. 

Bu vesile ile tüm âlem-i İslama'ın yeni yılını tebrik eder, tefekkür, tevbe ve iyi amellerle yeni başlangıçlara vesile olmasını niyaz edriz.

30 Eylül'e denk gelen Aşure gününün de idrakine vesile olmasnı aynı niyetlerle temenni eder, geçen yıl aynı vesileyle aktardıklarımıza yeniden buradan dikkat çekmek isteriz. İşte o satırlar:

Hazreti Adem’den bu yana hep Yılbaşı'dır bu!..

Hicret’in esas alınarak takvim başlatılması, yeni bir dönüm noktasına işaret de olması, içindi. 

Muharrem’ül Haram, hep zaten yıl başı ve “Haram Aylar”ın da ilki.

“Haram” bir yandan yasaklar akla getirirken asıl anlamını ise kendi adında barındırıyor. “İhtirâm’a layık Ay”… Yani hürmete layık, yani rahmet ve merhamet...

Ve 1 Muharrem 1439…

Gene bir Yılbaşı…

Buraya bir parantezle önceki yıldan şu paragrafı girsek:

"Muharrem Ayı’nda Adem Baba’dan başlayıp, İbrahim Aleyhisselâm’a, Nuh’a, Yakub’a, Yusuf’a ve İsa Aleyhisselâm’a kadar onlarla ilgili vuku bulan pek çok hadiseyi zaten hatırlayan ve hatırlatan da pek kalmadı.

Muharrem'ül Haram'in ilk haftasının Hicret, ikinci haftasının Aşura olarak hatırlanması değil.. 

Bu ayın sancısını katmerleyen ve Muharrem-i Şerif’e asıl anlamını yükleyen, onu terk etmeyip yanında şehid olan Hazreti Hüseyin ve 72 masuma; Kerbela esirlerine selam eylemek daha makbul ve yerinde olmaz mı!

Hak ile Batıl’ın nasıl ayrıştığının en bariz göstergesi haline gelen Kerbela apaçık ortada dururken…

Son zamanlarda “Aşure Şölenleri” gibi cahil ve gafil hareketler içine dahi girilirken…"

:

Rahmeti ve bereketi bol Muharrem ayına ve yeni bir Hicrî yıla girmenin saadeti ile İslâm Âlemi ve tüm müslümanların Hicrî yeni yılını tebrik eder, Muharrem-i Şerif’in gene Kerbelâ’yı bile unutturacak boyuta getirilmek istenen acılardan kurtuluş vesilesi olmasını bir kerre daha niyaz ederiz.

Allah idrak nasibede...
:
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ