Yardım, kurban, vurgun!..

Ali Mevlüt Kaya

6 yıl önce

FETÖ’nün yardım kuruluşu, kapatılan "Kimse Yok Mu Derneği" çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma sonucunda 51’i tutuklu 57 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye göre, yardım diye topladıkları milyon dolarları cebe indirmişler!

Kimse Yok Mu Derneği’nin, özellikle bayramlarda duygu sömürüsü yaparak, topladığı yardımları cebe indirdiği MASAK raporuyla tespit edilmiş.

Derneğin "Somali’ye iş avansı" adı altında 9.5 milyon dolar kaçırdığı ve kaçırılan paraya 33 kişi üzerinden 114 işlem yapıldığı tespit edildi. 

Kimse Yok Mu Derneği çalışanlarına yönelik yürütülen ve 57 şüphelinin bulunduğu soruşturma için ekonominin zorda olduğu bir dönemde, MASAK’ın bu tespitleri yapmak adına bu kadar zaman ve para israf etmesine gerek yoktu!

Kendisi de adı geçen dernek adına sunuculuk yapmış, gittiği ilçe sokaklarında insanları peşine takıp davul-zurna eşliğinde coşup, belediyelere giden İkbal Gürpınar’ın da ifadesine başvursalardı, daha çok bilgi sahibi olurlardı.

Hatta ilçe belediye başkanlarına gülücüklü-sarılışlı ve işveli konuşmalarıyla (amiyane tabirle) nasıl 30 bin lira çaktığını da anlatabilirdi!..

Soruşturma konusu hainlerin derneği vurgun yapmış da; şu an faaliyet gösteren dernek, kurs, cemaat, vakıf vs… yapmamış mı, yapmıyor mu?!.

Neredeyse hepsi holding gibi çalışıyor… Ramazan ve kurban Bayramı’na 1 aydan fazla kala, şehirlerin önemli merkezlerine küçük prefabriklerle tezgah kuruyorlar ve darphane gibi para basıyorlar. Zaten çoğunun ismini de burada ilk defa görüyorsunuz…

Yine Kurban Bayramı’nda vacip, sadaka, şükür, akika kurbanı ve adak için para topluyorlar.

Ülkemizde ve dünyanın neresinde bir felaket olmuşsa orada gördüğümüz Kızılay, bu kurbanda yurtdışı için 590 Lira, yurtiçi ise 750 Lira olarak belirlediği ücreti; doların yükselmesiyle birlikte yurtdışı 750 Lira yaparken; cemaat, dernek, vakıf her neyse 400 Liraya yurtdışında kurban keseceğini taahhüt edip para topluyor…

400 Liraya yapılacak olsaydı, Kızılay yapardı!..

Kızılay’ın 750 Liraya keseceği kurbanı sen nasıl 400 liraya keseceksin?!

Açıkça kurban kesmeyeceğinin işareti değil mi bu?!

Bundan daha net vurgun nasıl yapılır?!

Filistin’de kurban keseceklermiş!..

İsrail’e sizi Filistin’e sokacak mı?!

Mavi Marmara olayını oyun mu zannediyorsunuz?!.

Holding gibi çalıştıkları için ticaret yapıyorlar. Ticaret yapmasalar, televizyonlara reklam vermezler…

(Reklam alan televizyon ve gazetelerde, para aldığı için televizyonlarında gazetelerinde bunları övüyorlar ve zannediyorsunuz ki; yardım dağıtımlarını Allah rızası için yapıyorlar!.. İnsanları dinden soğutup İslam’a hakaret edilmesine sebep olduklarını anlayamıyorlar ya da basiretleri bağlı anlamak istemiyorlar!)  

Reklamın birinde çocuklar oynayıp eğlenirken, birden bulundukları yer bombalanıyor!.. Bir haber, belgesel ya da film sahnesi filan zannediyorsunuz… Çocuklar enkaz altından çıkarılıyor ve ardından ‘Kurbanınızı …’ diye başlayan ses!..

Bu istismar değilse, istismar nedir?!. 

15 veya 20 yıl öncesinde, ‘Çeçenistan’a aynı şekilde yardım toplayanlar, bugün Çeçenistan’ı ağzına almıyor mesela… Çeçenistan’da ne değişti?!.

Yönetim aynı yönetim…

Çeçenler’in para, kurban türü yardıma ihtiyacı kalmadı mı yoksa size oradan ekmek çıkmıyor mu?!.

Yurtiçinde yaptığınız yardımlarda, 3-5 kiloluk kolileri sanki Koca Seyit’in 215 kiloluk top mermisini kaldırdığı gibi, kaldırırcasına artistlik yapmanız bir tarafa, ihtiyaç sahibi kadın ve çocuklarını karşınıza dikip rencide ederek kamera kaydı ve fotoğrafını çekip sitelerinize koymaya utanmıyor musunuz?! 

‘Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ İslami bir kural değil midir?!.

Bu işleri yapan vakıf, dernek, cemaatlerin başındaki hocaefendi, başkan ya da farklı bir unvana sahip kişilerin en dikkat çeken özelliği, mesleğinin olmaması ve o kurum ya da topluluğun başına geçene kadar bir baltaya sap olamamış olması!..

Mesleği olanlar da, mesleğini yapma gereği duymuyorlar… Çünkü toplanan paraların sorumluluğu zaten kendilerinde… İster aylık alırlar ister kafasına göre takılırlar… Sadece kendileriyle olmuyor… Bunların yüksek maaşlarla çalışan muhasebeci ve diğer elemanları da var… Maaşlar kimden… Yardım paralarından… 

Denetleme yapılıyor” diyebilirler… "Kimse Yok Mu Derneği"ne de yapılıyordu!..

Alırsın bir fatura, vakıf gideri olarak gösterirsin… Olmadı mı; yurtdışına hayali ihracat gibi küçük yardım gönderir, büyük çıkış yapmış işlemi uygularsın, olur biter!.. 

Bir de Kur’an öğretmek için bir öğrencinin aylık ya da yıllık giderini sizden talep eden kurslar var…

Parayı veriyorsunuz, Kur’an öğretiyorlar… Kendilerinin giderlerini çıkarıyorlar filan…

İslam’a göre Kur’an parayla öğretilmez; anlatılmaz ve satılmaz!..

Madem paranız yok ne halt etmeye kurs açıyor ve çocuklara toplanan paralarla garip görünüp, krallar gibi yaşıyorsunuz?!.

Osmanlı’da vakıf sistemini okuyun ve vakıfları maddi varlıklı olanların kurarak, maddi varlıklarını insanların yararına kullandıklarını görün!..

Yetimler, öksüzler, kimsesizler, zulüm görenler adına para toplayıp, geçimlerinizi de buradan temin ederek, karnınıza ateş doldurduğunuzu anlayın!..

Sizin gerçekten Allah rızası için çalıştığınızı düşünüp halis niyetle yurtdışından getirilen ya da gönderilen toplu paraların da top gibi ateş olduğunu da bilin!..

“Yurtdışından para gelmiyor” filan demeyin!..

Para işlerine bakan eski elemanlarınız sıkıntı yapar!..

Her hafta ‘cemaatlere operasyon şart’ diye yazıyorum; bir defa daha yazmış olayım…

Cemaatlere, gruplara, vurgunculara operasyon yapmayacaksanız; bari  Osmanlı’da olduğu gibi ‘Meclis-i Meşayih’ türü bir denetleme mekanizması kurun!.. Haydi eyvallah!..

*

Son dakika…

Seçimlerde aday gösterilmeyen genel başkan eski yardımcısı ve Cumhurbaşkanı danışmanı Şaban Dişli, Hollanda Lahey’e büyükelçi olarak atanmış!..

Taklacı eski bakan İdris Naim Şahin de, ABD Washington’a atanır mı diye insanları bir korku mu yoksa şaşkınlık mı sardı anlamaya çalışıyorum!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter: @alimevlutkaya

YAZARIN DİĞER YAZILARI