?>

Vatan, siyasetin de menfaatin de üstündedir…

Ali Mevlüt Kaya

6 yıl önce

ABD’nin, ajan rahip Brunson gerekçesiyle başlattığı yaptırıma yenilerini eklemesi, başlangıçta Doları hızlı bir şekilde yükseltmişti.

Bununla birlikte meclis içindeki ve dışındaki bazı partilerin genel başkanları ABD’nin yaptığı gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalar yaptılar.

Trump ile paralel düşünen siyasetçiler; çıkışlarıyla oy devşirme amacı güdebilirler fakat amacın “Erdoğan üzerinden Türkiye” olduğunu göz ardı ederek, Trump’a sarılıp, ‘kazanacağız’ mantığı sadece seçimi değil, ahlâk, vicdan ve milletin yanında itibarı da kaybettirir!..

Aynı anda Dolar alıp parasına para katmak için menfaat peşinde koşanlar da vardı!..

Devletin, başından itibaren ABD’ye aynı karşılığı vermesi ve Erdoğan’ın ABD’nin elektronik ürünlerine karşı boykot çağrısı, Dolar’ın yükselişini durdururken; Katar’ın ülkemize yatırım anlaşması ve desteği ise Amerikan Dolarını düşüşe geçirdi!.. 

*

Halkımızın ekseriyeti devletinin yanında yer alırken; yine en başından Erdoğan’ı hedef alarak kendilerini Türkiye’nin dışında ya da üstünde gören bazılarının da çağrıları oldu!..  

Sağlık eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun danışmanı ve bir dönem AK Parti milletvekili adayı da olan Tuna Bekleviç, menfaati bitmiş olmalı ki; ''ABD’nin Erdoğan rejiminin Bakanları Süleyman Soylu, Abdülhamit Gül’e yaptırım uygulama kararını olumlu buluyor; alınan bu kararın rejimin siyaset, iş dünyası, bürokrasi ve yargıdaki tüm uzantılarını kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum'' şeklinde paylaşımda bulunmuştu!

Onun ardından; YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da; "Gün; sağdan soldan ordan burdan her hangi bir yerden asla Erdoğan yönetimine destek olmak günü değil, Erdoğan'ı da ona her koldan destek olanları da kesin olarak göndermek, muhalefet bile kalmamış ki demeden, ses çıkarmak, güç birliği yaratmak ve yönetimi ele almak günüdür" paylaşımıyla, eski dönemdeki cuntacı/cunta yanlılarının darbe çığırtkanlıkları benzeri çağrıda bulundu!..

Bunlar şaşırtmadı…

Çünkü bunlar, ABD’nin yaptırımlarla (olmaz da) başarılı olmasını temenni ve kendilerinin de ‘Amerikan uşağı’ olacağını kabul etmişler!..

Bizi şaşırtan; ABD’yi düşman gören ve 6. Filo’yu sık sık gündeme getirerek, kendilerinin de ‘68 Kuşağı’nın izinde olduğunu söyleyen solcuların ABD’nin yanında yer alması oldu!..

*

Bizi şaşırtan bir diğer durum da; özellikle belirterek; “Cumhurbaşkanı ve hükümetin” yanında yer aldığını önce yerel gazetelerde paralı haber yaptırıp daha sonra yanına birkaç kişi alarak davullu zurnalı Dolar bozdurmaya giden; memleketlerinde bile az sayıda üyesi bulunan kooperatif, dernek başkanlarının, menfaatlerine ki (Acaba dikkat çeker de milletvekili olabilir miyim göz kırpması); yönelik yaptıkları sululuklar oldu!..

*

Burada ülkesini düşünen ve örnek duruş sergileyen birinden de bahsetmeliyim ki; kendisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Kadir Albayrak…

Albayrak, yaptığı açıklamada; "Arkadaşlar herkes ABD’ye karşı birleşmeli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmak gerekir; o senin partin bu benim partim değil. Şu anda hükümetin başında Cumhurbaşkanı var, bir hükümet var, bir meclis var, siyasi partiler var. Herkes birleşecek Amerika'ya karşı, isterse dünya devi olsun, buna karşı bütün direncimizi göstereceğiz.

Cumhurbaşkanımızın etrafında birleşeceğiz. Bu iş böyle arkadaşlar. Ama şunu da bilsinler ki Türkiye hiçbir şeye pabuç bırakmaz. 

Biz yedi düvele meydan okumuş insanlarız, Çanakkale en güzel örneğidir. 

Emperyalist güçlere karşı şehit verirken de biz Türkiye'yi böyle savunduk, her zaman böyle olacaktır. Eğer bu bir kurtuluş savaşı ise bu kurtuluş savaşını içerisinde hepimiz sonuna kadar hükümetimizin yanında olacağız” dedi.

Aradan geçen birkaç gün sonra destek açıklamasını tekrarlayan Albayrak; "Aynı şeyi söylüyorum hükümetimizin, kabinenin, Cumhurbaşkanımızın, bütün siyasi partilerle beraber, bütün kurumlarla beraber, sonuna kadar arkasındayız. bu savaşlardan Türkiye Cumhuriyeti olarak alnımızın akıyla çıkacağız" diyerek, milletin yanında yer aldı…

15 Temmuz kalkışmasında bu milletin gücü karşısında hezimete uğrayanların, ekonomik darbe girişimi de püskürtülmeye başlandı.

Vatanı, siyasetin de, menfaatin de üstünde görüp onurlu duruş sergileyenlerin Türkiye’si, liderleriyle birlikte dün de, bugün de, yarın da emperyalizme karşı direne direne kazandı ve yine kazanacak!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter: @alimevlutkaya

YAZARIN DİĞER YAZILARI