Ukrayna’nın geleceğini düşünen var mı?

Fuad Safarov

2 ay önce

Ukrayna’nın geleceğini düşünen var mı?

MOSKOVA

Rusya-Ukrayna ihtilafı ile çok enteresan gelişmeler oluyor. Örneğin, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kiev'in yenilgiye uğratılması halinde Rusya'nın özel askeri operasyonundan sonra Ukrayna'yı yeniden ayağa kaldırmanın bir anlamı olmayacağına inanıyor. Stoltenberg, bu açıklamayı geçenlerde yaptı.

Stoltenberg, Kuzey Atlantik İttifakı gençlik zirvesinde şunları söyledi: “Savaştan sonra Ukrayna'nın yeniden inşasına gelince, önce üstünlük kazanmasını sağlamanız gerekiyor. Ukrayna üstünlük kazanmazsa, özgür ve bağımsız bir Ukrayna'da yeniden inşa edilecek hiçbir şey kalmayacak.”

İzvestia gazetesine konuşan Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in açıklamasına, “Kuzey Atlantik İttifakı Ukraynalıların geleceğine kayıtsız... Onun için (Stoltenberg) Ukrayna, NATO'nun Rusya karşıtı rotasını uygulamaya yönelik bir araçtır. Ukrayna'nın geleceği özellikle bu bağlamda ilgi çekicidir. Ukraynalıların geleceği onları (NATO) hiç ilgilendirmiyor” diyerek tepki verdi.

Gerçekten de Rusya'nın kardeş halkı Ukrayna'nın bugün geleceğini düşünen hiç yok. Sovyet döneminde Ukrayna'yı anlatan filmleri izlerken bol ürün bereketli tarlaları hatırlıyorum. Anlaşılan yıllarca Ukrayna'yı Rusya karşıtı yetiştirmek için faaliyetler yapan Batı'daki kötü niyetli güçlerin amacı, bu tarlaları mezarlıklara çevirmektir.

Daha önce de üst düzey Avrupalı yetkililer, “Ukrayna'nın savaş meydanında Rusya'yı yenmesi gerektiğini” açıklamıştı. Üstelik Rusya'ya karşı.

Gerçekten de yaşananları düşünürken, insan bunları söylemeden edemiyor: Gerçekten de Ukrayna'nın geleceğini düşünen hiç yok. 

Bu güçlerin amacına göre, yeter ki, Ukrayna öz kardeşi Rusya'ya karşı savaşsın!.. Çok sayıda insan ölsün ve Ukrayna tarlaları mezarlıklara dönüşsün. Belki ben saf saf düşünüyorum. Ama tüm bunları çok basit şekilde analiz eden yok mu!..

Ukrayna, Rusya karşıtı sinsi oyunlar ve çıkarcı politikalar için bir poligona ve çıkar aracına dönüşüyor. Bunu en azından Ukrayna halkının anlaması lazım... Bu politikanın ana mimarlarının Ukrayna'nın geleceği hiç umurlarında değil. 

Evet Ukrayna bu oyunlara alet ediliyor... Sonuçta verimli Ukrayna tarlalarının her yanı mezarlıklara dönüşüyor...

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

YAZARIN DİĞER YAZILARI