Tuğba Gülyeşil’den ‘Bendir’le Cem Karaca şarkıları

Selçuk Aka

10 ay önce

TUĞBA GÜLYEŞİL'DEN BENDİRLE CEM KARACA ŞARKILARI

Bendir eşliğinde eslendirdiği İlahi ve Türkülerle dikkat çeken ve kendine bir seven kitle oluşturan Tuğba Gülyeşil, bu sefer Cem Karaca eserleriyle yaptığı potpuri ile şaşırttı.

Cem Karaca’nın Anadolu Rock tarzı eserlerini sadece bendir eşliğinde yorumlayan Tuğba GülyeşilCem Karaca eserlerinin büyük bir derinliği olduğunu ve bu eserleri, içinden geldiği gibi ‘gülyeşil’ce seslendirdiğini dile getirdi.

Ayrıca “Yüreğime inmemiş hiçbir eser dilimden melodiye dökülemez, budur benim yegane kriterim” vurgusunu da yapan başarılı yorumcu Tuğba Gülyeşil, “Uzun zamandır Cem Karaca eserlerinden birine dair bir çalışma yapmak arzusundaydım. Çok sevdiğim Nazım Hikmet şiiri olan Ceviz Ağacı eserinin nakaratını temel alarak benzer makamsal değerde eserleri birbiri ardınca okudum, bir potpuri yaptım. İçime sinen haliyle de kendi stüdyo ortamımda kaydederek samimi bir klip çektim. Bu şekilde gerçekleşmiş oldu. Gönüllere değsin dilerim” dedi.

“Beni gönülden işitenlere sesleniyorum” ifadesini dile getiren Tuğba Gülyeşil, kendisini takip edenlerin, penceresinin oldukça geniş olduğunu bildiklerini, bir tarzda sabit kalmadığını ve ilham eserse, sevenlerini her an şaşırtabileceğini de sözlerine ekledi.

Türkü karakterinden çok da farklı olmadığını düşündüğü ağırbaşlı Cem Karaca eserlerini, kalbiyle dinleyenlerin ‘bendir'e yakıştıracaklarını da sözlerine ekledi.

Selçuk Aka, dikGAZETE.com

TUĞBA GÜLYEŞİL YORUMUYLA “Ceviz Ağacı” temalı CEM KARACA eserleri; POTPURİ

-Tuğba Gülyeşil: Hedefim dünya müziğine adımı ‘Bendir’le yan yana kazımak

https://www.dikgazete.com/haber/tugba-gulyesil-hedefim-dunya-muzigine-adimi-bendir-le-yan-yana-kazimak-842139.html

YAZARIN DİĞER YAZILARI