Troller ve Kargo

Ali Mevlüt Kaya

5 yıl önce

19-24 Kasım tarihleri arasında, “Türkiye Geneli Siyasi Gündem” başlığıyla, Piar Araştırma tarafından 26 ilde 2 bin 416 kişiyle yüz yüze görüşerek yapıldığı iddia edilen anketin sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

“İlk turda iki adayın olduğu bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adaya oy verirsiniz?”

“Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorularına verilen cevaplarda, partilerin oy oranı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda ilginç sonuçlar elde edilirken; AK Parti’nin de oy oranlarında düşüş yaşadığı dikkat çekti.

Son yerel seçimler öncesine kadar “AK Parti ve Erdoğan yandaşı” olarak kendini gösteren, yerel seçimler öncesinde ani bir manevrayla “İmamoğluculuk” yapmaya başlayan, tersine çevirdiği aynı “Trol” haber başlıklarıyla “müşteri” tutan, “ensonhaber” sitesi, o “araştırma”yı, “Bu anket çok konuşulacak” başlığı ve “Trollerinizi susturun saldıra saldıra büyüttüğünüz bir lider doğuyor” alt başlığıyla verdi.

Sitenin bu haberine katıldığımızı belirterek, il-ilçe teşkilatlarına filan girmeden, söyleyeceğimizi kestirmeden söyleyelim…

Rakip görülen herkesi aşağılama girişimi ki; en son yerel seçimlerde Ankara’da, Mansur Yavaş’ı “sinek” gibi görerek bu konuda haddi aşan Mehmet Özhaseki boyunun ölçüsünü almıştı!..

Bazı vekillerin, asgari ücretli beş kişilik bir ailenin simit yiyerek bin liradan fazla para biriktirebileceği söylemi ve bir başkasının asgari ücretle kaç bin yumurta alınabileceği söylemelerini de ekledikten sonra;  televizyonlarda neredeyse tüm tartışma programlarında görünen ve parti adına katıldığını ima eden ki (Bir vekil tarafından programlara çıkarıldığı iddia ediliyor); Selman Öğüt, Emre Cemil Ayvalı ve İsmail Çağlar isimli kişilerin konuşmalarını dinleyip de, partiye oy verecek bir kişi çıkacağını düşünmüyorum!..

Provokasyon amaçlı bağırmak, olay çıkarmak, karşılarındakini küçüksemek ve neredeyse babaları yaşındaki kişilere, ‘atma’, ‘yalan söylüyorsun’ gibi hakaret içeren sözler söylemekten başka (cahil demek bunlar için övgü sayılır) hiçbir yeteneği olmayan bu şahıslar, AK Parti adına televizyona çıkarıldıkları sürece ve bazı vekiller de “konuştuğu” sürece, enflasyon belki tek rakamlara düşmez ama partinin oyları kesin düşer ve düştüğü de anketlerde açık seçik karşınıza geliyor!..

***

KARGO…

Türkiye’de kargo işi yapan şirketler hakkında internette gezinirken, “şikayet” bölümüne bakınız; onlarca, yüzlerce yazı bulursunuz…

Örnek olarak bir tanesini alalım:

“Yurtiçi Kargo Ankara/İskitler şubesinde çalışan 3 bayan hakkında şikayetim mevcuttur. Bu arkadaşlar işlerini yapmamakta ısrarcı bir şekilde direnmektedir. Dükkana gelen müşteriyi aşağılayıcı bir tavırla karşılayıp saygısız şekilde aralarında gülüşüp bizi orada yarım saat bir kargo için oyaladılar, üstelik bu bir kez olmadı. Lütfen markanızın değerini bu tarz vasıfsız çalışanlar ile düşürmeyin. 05.12.2019 günü sırf bu arkadaşların saygısızlığından dolayı kargomu saat 12:10’da veremeden ofisinizden ayrıldım. Gerekli kamera ve ses kaydı incelemelerini yapabilir. Ve oradaki çalışan bayanların tavırlarını görebilirsiniz.

Tolga”

Kasım ayının başı ve ortalarında ayrı ayrı iki ilde yaşadıklarımı ben de Yurtiçi Kargo’ya telefon ederek çözüm bulunmasın isteyecektim ki; ne genel müdürlük ne de “444”lü telefonlarından ulaşmak mümkün olmadı. 

‘Öneri, Şikayet, Bilgi isteği ve Teşekkür’ bölümünden ‘bilgi isteği’ kısmına adımı, soy adımı, kimlik numaramı, adresimi, telefonumu hatta daha fazlasını yazdım ki (yazmak zorundasınız); 18 Kasım’da karşı karşıya kaldığım sözlü ve fiziki harekete cevap alabilmek için 19 Kasım’da detayları tam olarak belirtip, bilgi talebinde bulundum.

“Mesajınız alınmıştır. En kısa sürede tarafınıza dönüş yapılacaktır” şeklinde telefonuma mesaj geldi.

Bekledim…

29 Kasım’da; “Sn. Müşterimiz talebinize yönelik işlemler sonuçlandırılmıştır. Detaylı bilgi için; 4449999” yazan bir mesaj geldi.

Talepte bulunurken, özellikle kamera kayıtlarının incelenmesini, saldırıya uğradığım halde benim bir hatam varsa da bildirilmesini talep ettiğimden sonucu öğrenmek için talep öncesi aradığım 4449999 nolu telefonu aradım… Cevap: “Şahsi gönderileriniz için… Şirket gönderileriniz için” telesekreter numara veriyor. Operatöre bağlanmak için bekleyiniz ya da ‘0’ı tuşlayınız yok… Hiç tuşlamazsanız ‘eksik ya da yanlış numara çevirdiniz’ sesiyle kapanıyor. Genel merkezi ararsanız da, arama yapılıyor sonra bir ses: ‘müsait değil!..’

Yönetici veya hukuk danışmanı tarafından bilgi talebime karşılık bana gelen mesajda “Sn. Müşterimiz talebinize yönelik işlemler sonuçlandırılmıştır” denildiği gibi, ben de talebimi şu şekilde sonuçlandırıyorum:

Sn. Yurtiçi Kargo yöneticisi veya hukuk danışmanı…

Arıkanlı Holding olarak ‘eğitim, inşaat, turizm, medya ve şarap üretimi’ faaliyetinde bulunuyorsunuz. ‘Türk şarabının tadını dünyaya tanıtmak’ gibi görev üstlendiğinizi vurgulamışsınız.

Bence siz, bazı kargo şubelerinizde çalışan konsomatrislerin pabucunu dama atacak elemanlarınızın yanı sıra, ‘niçin zorluk çıkarıyorsunuz’ sorusuna, ‘biz devlet gibi’ çalışıyoruz diyen ‘badem bıyıklı’ satıcılarınız ve kendisinden 30 yaş büyük kişiye ‘oluum sen ne diyon lan?! Senin ağzını burnunu kırarım’ diyen pavyon fedaisi görünümlü çakallarınızla, şubelerinizin bir kısmını pavyona çevirin…

Bu işi iyi yapacağınıza şikayetçilerin tamamı ve ben şahitlik edebilirim… Çünkü şarabınız var, konsomatris var, satıcı/pazarlamacı var, badigart var…

Alın size uygun fıstık gibi iş!..

Hukuki haklarım, talepte yazdığım gibi halen saklıdır!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI