“Tehlikeli Masallar”

Ali Mevlüt Kaya

5 yıl önce

Nokta Dergisi’nde köşe yazarlığına başlayan, ardından Hürriyet, Güneş, Milliyet, Yeni Yüzyıl gibi gazetelerde yazarlık yapan ve doksanlı yılların ortalarında Neşe Düzel ile ‘Kırmızı Koltuk’ isimli programını hazırlayıp sunan Ahmet Altan, 15 Kasım 2007’de FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in kurdurduğu ve bir proje olan Taraf Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğine getirtildi!.. (Sonraki dönemlerde aynı örgüt tarafından Karşı ve Vahdet isimli kısa ömürlü gazeteler çıkarttırıldı.)

Kumpasçı, şantajcı, montajcı ve tetikçi gazete 2012 yılında sıkıntıya girdi…

Gazetede hem yayın yönetmenliği hem de yazarlık (tetikçilik) yapan Altan, 15 Aralık 2012’de gazeteden ayrıldı.

Babasının yazdığı romanları da okumuş biri olarak, Ahmet Altan’ın ben daha çok romanlarını takip ederdim. Babasının yazdıklarından edebi yönden kat be kat üstün kitap yazıp yayımlayan Altan’ı, roman açısından Türkiye’de “İlk 10” içinde yer alacak biri olarak görmüşümdür.

1982 yılında çıkan ‘Dört Mevsim Sonbahar’ ve daha sonra ‘Sudaki İz’, ‘Yalnızlığın Özel Tarihi’, ‘Tehlikeli Masallar’, ‘Kılıç Yarası Gibi’, ‘İsyan Günlerinde Aşk’, ‘Aldatmak’, ‘En Uzun Gece’, ‘Son Oyun’, ‘Ölmek Kolaydır Sevmekten’ ‘Bir Hayat Bir Hayata Değer’ kitapları çıkan Altan; müstehcen içeriğinden olmalı, daha çok ‘Tehlikeli Masallar’, romanıyla tanındı.

2005 yılında yayınlanan ‘En Uzun Gece’de üslubunda değişiklik ve PKK’ya gizliden gizliye arka çıkan satırlarından sonra yayımlanan diğer kitaplarını okumadığımı belirtmeliyim.

Ateist olduğu bilinen Altan, Temmuz 2012’de ‘Taraf’ta yazdığı, “Son zamanlarda neredeyse her gün bana dinsizliği nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum” çelişkisiyle gündeme geldiği gibi, Defne Joy Foster’ın ölümünde oğlu Kerem Altan’ın sorumlu olduğu suçlamasıyla da gündeme gelmişti.  

Kardeşi Mehmet Altan ile birlikte kendilerini ‘İkinci Cumhuriyetçi’ olarak sıfatlandıran Altan; Taraf’a yayın yönetmeni olduktan sonra geçmişini unutturmuş ve o dönem ABD yandaşı olarak gösterilmişti. Aslında Fetullah Gülen’in medyada tetikçisi olmuştu.

'Darbeye teşebbüs' ve 'FETÖ'ye üye olmak'tan 23 Eylül 2016 günü tutuklanan Ahmet Altan daha sonra serbest bırakılmış ve ardından yeniden tutuklanmıştı.

FETÖ’nün medya yapılanmasında yer aldıkları için İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Şubat 2018'de açıkladığı kararında, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık, "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti!..

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen bu karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nce de hukuka uygun bulunmuştu.

Kararın temyiz edilmesi üzerine, dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne gönderilmiş, yüksek mahkeme, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa, "Anayasa'yı ihlal" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını bozmuştu.

Neticede Mehmet Altan’ın serbest bırakılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde aldıkları ceza açıklanan Ahmet Altan ile birlikte Nazlı Ilıcak da tahliye edildi.

Altan, tahliye olduktan sonra K24’e, ‘Selman’ı o duvarların arkasında bıraktım’  şeklinde yazdığı ilk yazıda, FETÖ elebaşının yeğeni Selman Gülen’e yer vererek FETÖ’cü olduğunu bir kez daha ilan etti.

Serbest bırakıldıktan bir hafta sonra daha önce olduğu gibi hakkında yakalama kararı çıkarılan ve tutuklanan Ahmet Altan, neredeyse mazlum pozisyonuna düşürüldü!..

Bu ne biçim adalettir ?!

10 yıl altı ay hapis veriyorsun, adli kontrolle tahliye ediyorsun ve bir hafta sonra yakalama kararı çıkarıyorsun?!

“Yargı FETÖ’cülerden temizlendi” diyenler: Ahmet Altan’a tahliye verenler mi FETÖ’cü yoksa tahliyeden sonra yakalama kararı çıkaranlar mı?!

Suçluysa yatar, değilse serbest bırakılır!..

Bırak-yakala…

Bu nedir ya?!

Birileri FETÖ adına mağdur oluşturmak için adalete tecavüze yelteniyor anlaşılan!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI