?>

Sessiz istilaya son!..

Volkan Yaşar Berber

4 ay önce

Foto: Ajans Sinop -Arşiv-

SESSİZ İSTİLAYA SON!..

Sinop, Gerze 19 Mayıs mah. Tabaktaş caddesinde, sahil kenarına devletimize ait resmi arazi üzerine müteahhitler ve mülk sahiplerince hukuksuz tel çekme, demir kapılarla yol kesme, beton atmak, çardak, bahçe yapmak, sera vb. taşınmazlar yaparak sahiplenilmesine çalışılarak kamu hizmetlerine de devamlı müdahalede bulunup vatandaşların da hakkına tecavüz edilmektedir.

İlçemizin yetkin belediye ve kamu kurumlarını göreve davet ediyoruz.

Her gün geçtikçe Gerze ilçemizin artan yoğun nüfusuyla alt yapısının yetersizliği sebebiyle halkının muzdarip bırakılarak denetim yetersizliğini kendilerine fırsat bilen insanlar, kamu yararına plan projede sahil yolu üzerinde kaçak yapılanma ve sahiplenilmelerde de gözle görülür artış olmaktadır.

Gereğinin bir an evvel yapılıp, hukuken cezai müeyyidelerin ifa edilerek caydırıcılığı sağlanılmalıdır.

Doğasıyla, deniziyle, ormanıyla, nostaljik evleri ve sokaklarıyla güzide ilçemizi ranta teslim etmeyerek, sessiz kalmayalım.

Bilinmelidir ki gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz değerler, bizlerin itibarla anılmasına sebeptir.

Elbette şehirleşmenin getirdiği kapitalist düzen, daim ananelerimizi, kültürümüzü, eskimeye yüz tutmuş beşeri değerlerimizle her ne kadar çatışsa da vazgeçmeyerek dik duruşumuza sahip çıkmalıyız.

Henüz geç olmadan gözünü para ve hırs bürüyen, çevresindeki hiçbir canlıya saygı, sevgi beslemeyerek çıkarları çıkmazı olmuşları aramızdan soyutlamamız temennisiyle...

.

Volkan Yaşar Berber, dikGAZETE.com

YAZARIN DİĞER YAZILARI