Seçim öncesi seçme sözler!

Ali Mevlüt Kaya

5 yıl önce

31 Mart seçimleri öncesi parti genel başkanları, milletvekilleri ve belediye başkan adaylarının söylediklerinden (Çoğu bu sitede de yayınlanan ve AA’nın haber olarak geçtikleri dikkate alınarak) bir seçme yaptık. 

Ayrıca soy isimden şehir bağlantısı kuran birinin, ‘taş yok mu taş’ dedirtecek yorumuna da yer verdik.

- AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Ey Saadet Partisi, sen kimlerle berabersin? Ya rahmetli Erbakan kalksa bunlara ne der?!”

- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Şimdi birileri Erbakan Hoca kalksa Saadet Partisi’ne ne derdi diye soruyor? Herkes bilmeli ki Erbakan Hoca bugün kalksa alnımızdan öper ve ‘Bu ülkeyi kutuplaştırmadığınız, ahlak ve maneviyatı esas aldığınız, üretim ve kalkınma zihniyeti için çabaladığınızdan dolayı Allah sizden razı olsun’ derdi.”

- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘beka’ sorusuna verdiği cevap:

Türkiye'de beka sorunu yok, ABD’nin desteklediği YPG, bize mi saldıracak?!” 

- İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti adayı Nihat Zeybekci: “Ben İzmir şarabını uluslararası marka yapmak istiyorum. Bağcılığın gelişmesi için özel enstitüler kuracağız!” 

- CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Lütfü Savaş: “Siz bizi adam yerine koymazsanız, biz sizi adam yerine koymayız. Bu kadar net... Ne okutursanız okutun. Oy vermiyorsunuz, konuşuyorsunuz. Hizmet etmeye mecbur değilim, oy verin hizmet veririz!” 

- Saadet Partisi İstanbul adayı Necdet Gökçınar: “Metrobüs hattına raylı sistem kurulduğunda hem ekonomik anlamda hem çevre için hem de ulaşım rahatlığı anlamında iyi bir sonuç alınacak!” (Metrobüs güzergahlarının olduğu yerlerde, ayrıca raylı sisteme de gerek var mı ki; raylı sistem, hem yeraltı hem de yer üstünde zaten sisteme entegre değil mi?!)

- CHP Parti Meclisi Üyesi Zeki Kılıçaslan: “Onları barışçıl çözümler için zorlamamız, önlerini açmamız, desteklememiz gerekiyor. Bu bizim milli görevimiz. Milli olmak böyle bir şey... Milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır.”

- ‘Sokak hayvanlarının katledilmesi ve işkence edilmesi olaylarında dindar aileleri suçlayan CHP Ankara adayı Mansur Yavaş: “Bu olaylara dini yönden bakan insanlar, hem derler ki; 'Allah'ın yarattığı hiçbir varlık sebepsiz değil.' Ama bakarsınız, bu tür söylemlerde bulunanların çocukları bunları yapıyor!”

- Temel Karamollaoğlu: (Dirsek teması dedik) “Biz, 'ittifakın içerisinde değiliz' diyoruz. Israrla yalan söyleyip, ittifaktaymışız gibi anlatılıyor. AK Parti Hükümeti, tüm bunlardan dolayı yalnızca şeklen Müslümandır!.. Bunu, Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüğümüzde de söyledik. Ancak şu anda ortada bir yalan, iftira var. Dirsek teması dediğimiz şey ise çok abartıldı. Bir beldede aday çekilmiş, bize destek vermiş. Ne diyelim, çekilme mi diyelim? Dirsek teması dediğimiz bu.” 

- AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman: (Çimento fabrikasından işçi çıkartılmasıyla ilgili) “Hesabını soracağım. Bir bir soracağım. Seçime 15 gün kala, kış ortasında eleman nasıl çıkarılır?” 

- Konuşmaya yorum yazan Y. T. isimli kişi: “Karaman halkının feraseti yüksektir. Sayın vekil merak etmeyin. Daha çook su götürür!..”

- Bu da, Saadet Partisi İstanbul Küçükçekmece adayının sözlerini afiş yaptırmış hali… 

“HELAL BÜTÇEMİZE SEN DE DESTEK OL! 

QR kodu okutarak veya aşağıdaki İBAN numaralarıyla yapacağınız bağışlar ile bize katkıda bulunabilir, çalışmalarımıza destek verebilirsiniz.

K. TÜRK (TL HESABI)

K. TÜRK (EURO HESABI)

K. TÜRK (DOLAR HESABI)

PTT.

Mustafa Kurdaş

Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı.”

- AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar: “Allah, sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor. …Vicdan rahatlığıyla size diyorum ki, yarın inşallah mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı, size inşallah hiçbir hesap sormayacak!”

- Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Denizli ortak mitinginden… Kılıçdaroğlu: “Çiftçilerin sorunu var. Mazota zam yaptılar, gübreye zam yaptılar, ilaca zam yaptılar. Fiyata zam yapmayacaksın diyor.”

Meral Akşener: “İstanbul’u aldık, Ankara zaten alındı. Balıkesir’i alacağız. Mersin’i de kusura bakmayın ama alıyoruz. Antalya’yı unuttum. Kemal Bey sağ olsun, beni düzeltir. Öyle bir ilişkimiz var!”

- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “Açık söyleyeyim. Bugünkü DSP’nin Genel Başkanı sarayın kapısında yatan, 4 kere randevu isteyip alamayan, Tayyip Erdoğan’a göz kırpan o kişi, hem Bülent Ecevit’in, hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaktadır.” 

- Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in eleştirilerine cevap veren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: “Ne içiyorlar bilmiyorum. Bunlara ne içirdiklerini merak ediyorum!” 

***

Ray çalan hırsızlar!

Malatya'da, Devlet Demiryolları'na ait hattan tren raylarını çalarken suçüstü yakalanan 3 kişinin gözaltına alınma haberi ‘oha!’ dedirtti.

15 metre ray çalan hırsızlar; 8 Temmuz 2018’de Çorlu’da yağış nedeniyle rayların altındaki toprak menfezin kaymasıyla 5 vagon devrilmesi sonucu 25 kişinin öldüğü, 317 kişi de yaralandığı kazanın benzerine davetiye çıkarırken, bir zamanlar dillerde pelesenk olan; ‘Tut şunun ucunu döşeyelim abi’ boru reklamını da akıllara getirdi.

Hatta bir arkadaşım, “Rayları hırsızlara, hırsızları da ray yerine döşesinler” filan dedi.

Fakat savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen hırsızlar, inanması güç bir karar verilip, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Duruma çok üzülen arkadaşım, şimdi de; “Çalınan rayları nereye döşemeli?!” deyip duruyor!

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @alimevlutkaya , @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI