Savunma dediğin kılıçla olur

Yener Bozkurt

12 ay önce

SAVUNMA DEDİĞİN KILIÇLA OLUR

Asil Türk Milleti’nin önünde gururla başımı öne eğiyorum.

Bugünkü konumuz, birkaç yıllık olsa da malzeme aradığımızdan değil ama konuyu önemli gördüğümüzden, gecikmeli de olsa değinmek istedik.

Bir de partimiz de ben de siyasette daha yeni sayılırız. Gönül, anlı-şanlı muhalefet partilerimizin bu konuya zamanında el atmasını arzu ederdi ama kısmet bugüne ve bizeymiş.

Öte yandan dikkatlerden kaçan bu konuyu, bir çoğunuzun da daha yeni fark edeceğinden eminiz.

Efendim malumunuz Türkiye, Haziran 2018 seçiminin ardından “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ne geçti. Bu yeni sistemde, verimli bir yönetim hedefi paralelinde “Başkanlık Sistemi Teşkilat Şeması” oluşturuldu.

Bu çerçevede, cumhurbaşkanlığı logosu ile uyumlu hâle gelsin diye, toplam 16 bakanlığın amblemleri yeniden tasarlandı.

Ne dersiniz?

Güzel, mahsuru yok değil mi?

Millî Savunma Bakanlığımız da Nisan 2019’da yeni logosunu tanıttı (Bu arada dip not verelim, dönemin Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR).

“Logodaki ay-yıldızın bağımsızlık ve millî yönümüze dikkat çekmek, ülkemizin dünyadaki önemli yerini ifade etmek amacıyla merkezde yer aldığı, 

Ay-yıldızın sağında ve solunda kurumun sürekliliğini, gücünü ve kararlılığını sembolize eden meşe yapraklarının bulunduğu,

En altta da köklü geçmişimizi ve gücümüzü simgeleyen eski bir Türk kılıcı modeline yer verildiği” belirtildi.

Eyvallah.

Güç, kararlılık, ihtişam gibi kavramlar, askerî sembollerin olmazsa olmazıdır ve logolarda kullanılmaları da gayet mantıklı ve yerindedir.

İyi de arkadaş!

Cumhuriyetin 100’üncü yılına girerken, Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO’nun 2’nci en büyük ordusu iken, savunma sanayiinde dünyanın parmakla gösterilen sayılı ülkelerinden biriyken, Mehmetçiğimiz, SİHA’larımız, yeni onlarca teknolojik harp ürünümüz, ülke içinde ve dışında destanlar yazarken, Şanlı Türk Ordusu’nun bağlı olduğu Savunma Bakanlığı’nın yenilenen, modern logosunda o kılıcın ne işe yaradığını biri bize anlatabilir mi?

Ulus-devlet yapılarının giderek önem kazandığı bir dünyada, savaşların sahada değil masa başında kazanıldığı bu teknoloji çağında, gücünü, kararlılığını, azametini kılıçla gösterene

Kusura bakmayın ama gülmezler bile.

Ha, bu arada işin farlı bir yönü de söz konusu. “Ürün Yerleştirme Programı”, “Subliminal Mesaj Uygulaması” gibi, insanın bilinçaltını alt üst eden çalışmaların havada uçuştuğu günümüz dünyasında,

MSB’nin yeni logosu, şahsen bende direk Suudi Arabistan bayrağı ve Suudi kurum logolarını çağrıştırdı.

Sizde durum nasıl?

Acaba bu logoyla, Suud gibi ülkelere ya da ne bileyim Rabıta gibi yapılara “Asker Selamı” veriliyor olabilir mi?

Bu logo için büyüklerimizin bir bildiği vardır elbet. Bunu onlara bırakıp, biz kendi sözümüzü söyleyelim.

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ,

VAR OLSUN TÜRK MİLLETİ.

.

Yener Bozkurt, dikGAZETE.com

-Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı-

 

.

YAZARIN DİĞER YAZILARI