Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası gerçekleşti

Erhan Altıparmak

5 gün önce

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası gerçekleşti

MOSKOVA

Rusya ve Ukrayna arasında, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arabuluculuğunda toplam 180 kişiden oluşaan yeni esir takası gerçekleşti.

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arabuluculuğunda esir takası müzakereleri devam ediyor. Dün de Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Kiev tarafına esir düşen 90 Rus askerinin geri alındığını duyurarak, şunları kaydetti: “Gerçekleşen müzakereler neticesinde hayati tehlikesi bulunan 90 Rus askeri personeli, Kiev rejimi kontrolündeki topraklardan geri gönderildi. Karşılığında 90 Ukraynalı savşa esiri Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi”.

Açıklamada, geri alınan Rus askerlerinin naklinden sonra tedavi ve rehabilitasyon süreçlerine de başlanıldığı belirtilirken, esir takasının Birleşik Arap Emirlikleri arabuluculuğunda gerçekleştiği vurgulandı.

Ayrıca gerçekleşen esir takasıyla ilgili Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de açıklama yaptı. Zelenskiy, “Bugün Rus esareti altındaki 90 insanımız daha evlerine döndü” dedi. Zelenskiy, açıklamasında arabuluculuk görevini üstlenen Birleşik Arap Emirlikleri’ne teşekkür etti.

.

Erhan Altıparmak, dikGAZETE.com

Geri dönen Ukraynalı esirlerden detaylar:

.

.

.

.

.

.

YAZARIN DİĞER YAZILARI