Rusya'dan gelen S-400…

Ali Mevlüt Kaya

5 yıl önce

S 400…

Rusya ile yapılan anlaşma gereği S-400’lerin parçaları hava yoluyla gelmeye başladı. Bazı kısımların ise deniz yoluyla geleceği açıklandı.

S-400’lerin alınması konusunda (ABD-NATO-AB) dünyayı karşısına alabilecek cesaret gösteren ve bu işin önderi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Nisan 2020’de kurulmuş şekilde teslim alınacağını” söyledi.

Rusya ile yapılan anlaşmanın ilk dönemlerinde ülkemizdeki siyasi ve diğer bazı kesimlerden aksi yönde çeşitli tepkiler gelmişti.

Özellikle “6. Filo olayı”na vurgu yaparak ‘emperyalist ABD’ karşıtı olduklarını ve ABD boyunduruğundan kurtulmak gerektiğini söyleyen “Solcular”ın S-400’lere karşı olması ilginç oldu!..

Son döneme kadar partisiyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da karşı durmuştu, fakat teslimatın yapılmaya başlamasıyla birlikte fikrini değiştirdi!..      

Yine bir solcu olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise, ilk andan itibaren devletin yanında yer alarak anlaşmayı savundu.

S-400 Hava Savunma Sistemi’ne ait parçaların gelmesiyle birliktede de; bazılarını şaşırtan, bana göre ise alkışlanacak sözler söyledi…

Özetle; “Türkiye Atlantik sistemine boyun eğmeyeceğini gösterdi. S-400’lerin alınması basit bir NATO standardı dışına çıkmak değil; ABD'nin İsrail'in tehditlerine karşı Türkiye'nin önümüzdeki sürecini hayata geçirecek güvenliği sağlamak demektir. Atatürk devrimini tamamlamanın ve hayata geçirmenin güvenliğini alıyoruz S400'lerle… 

Türkiye, Atatürk devrimini tamamlayacağı Avrasya iklimine yerleşmektedir. S-400 bu sürecin savunma silahıdır. S-400'ler Yeni Dünyanın kuruluşunu bildirmektedir. Yeni Dünyanın kuruluşunda Türkiye öncü konumda olacaktır” diyen Perinçek’i bir kez daha alkışlıyoruz.

Bu arada; terör örgütü PKK'nın siyasi temsilcilerinden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan“Rusya'dan satın alınan S-400'leri gereksiz bulduğunu; Türkiye'nin bu sisteme ihtiyacının olmadığını” söyleyerek, kendilerinden bekleneni yaptı!..

ABD’nin, Rusya'nın S-400'leri teslim etmeye başlamasıyla birlikte, “Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığını” açıklamasının ardından “Irak gibi bize de saldırır mı!..” ya da “Amerikan yaptırımları gelecek…” düşüncesinde olup da korkan, tedirgin olanlar gönlünüzü ferah tutun…

Türkiye, ABD emperyalizmine gerçek anlamda posta koymuş ve ABD yenilmiştir!..

Bu saatten sonra olsa olsa ‘Melhame-i Kübra’  olur… 

‘Melhame-i Kübra’ da onların sonudur zaten!.. 

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI