Necip Fazıl ‘MEGALO IDEA’yı övmüşmüş!

Ulvi Alacakaptan

2 yıl önce

‘GSM’ Gösteri Sanatları Merkezi adından eğitim konseptine eğitmenlerinin seçiminden amblemine kadar benim projemdir ve o zamanlar İBB Başkanı sn Recep Tayyip Erdoğan, teklifimizi hayata geçirmiştir.

İlk iki buçuk sene sonunda FETOŞİSTLER’in komploları sayesinde Genel Sanat Yönetmenliği’nden ayrılmıştım.

Sondan bir önceki İBB Kültür Daire Başkanı, adet üzere açıklanmayan nedenlerle görevden alınınca “GSA” adı konulmuş yapı, kısa bir süre Sn Halil Ürün’ün oğlu tarafından yönetilmiş; son seçimle de tarihe karışmıştır.

Benden sonra GSM, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenlerinden Nevzat Bayhan, Zaman Gazetesi Kültür ve Haber Müdürü Abdurrahman Şen ve de Zaman Gazetesi Yazı İşleri Müdürlerinden Üstün İnanç ve tüm geçen süre içinde gene Zaman Gazetesi Kültür Müdürlerinden Hüseyin Sorgun’un koordinatörlüğünde yürütülmüştür.

Hatta bir ara Nevzat Bayhan bey, beni yeniden GSM’ye davet etmiş; “Ulvi bey; Üstün Abimiz de sevdiğimiz bir kişidir, o yazarlık bölümünü yönetsin, siz de tiyatro bölümüne başkan olursunuz… Hem de bu sizin için de iade-i itibar olur” deyince:

-Benim itibarıma bi-şey olmadı ki ben kendim istifa ettim GSM’den!.. Kayıp çocuğuma yeniden kavuşma esrikliğinde, kabul ettim teklifi ve sınav jürisinde de yer aldım…

Ancak ilk toplantıya Üstün İnanç ve destekçileri gelmeyip de sorumlular Tiyatro Müfredatı’nı benim yerime H.S.’ye sununca, komployu gizleme lütfunda bile bulunulmayacağını anlayıp, başlamadan ayrıldım görevden.

Sınav harcırahını da almadım; hamam parası olsun, iyice bir gusletsinler ilgililer.

Ü.İ. A.Ş’nin desteğinde çıkan “KULİS” dergisine kapak oldu.

Ayın Konuğu:

G S M’yi biz kurduk!.. Sonradan adını anmak istemediğim birini getirdiler… Allah’tan o çabuk gitti” diyor.

Hakikat şudur; kadro oluşturuluyor, Şenol bey bana; “Bizim Üstün Abi’miz var, gazetecilikten yeni emekli oldu!.. Onu da Müdür olarak alsak nasıl olur” dedi.

Olur tabii tanırım kendisini… Ancak kendisi benden yaşlıdır. Ben Genel Sanat Yönetmeniyken Müdür titri yakışık almaz… Ona da Genel Koordinatör diyelim” dedim…

Öyle de oldu.

Ü.İ. yukarıda andığım söyleşide “Üstada yakınlar” listesinde kendisini gösterirken;

- Üstün, baban ne akıllı adammış!.. Adını “Megalo İdea” koymuş… Tam tamına Türkçesi 'Üstün İnanç' demektir…

Üstadı tanımadım; bir “Yunan Kızıl Elması”nı övmesi akıllara ziyandır.

Olsa olsa latife ediyordur. Ancak “Latif”e latife gerek; Megalo olanlara değil.

Eski defteri açmama neden de şudur;

Megalo İdea’nın ‘Meddah’larından Mehmet Nuri Yardım’ın söyleşisinde Ü.İ.yi “GSM’nin kurucusu” olarak göstermesi, hatayı aşan bir çarpıtma olmasıdır.

Tekzibini bekliyorum.

Milat gazetesinin, hakkımdaki övücü yayınlarından sonra bunu beklemek hakkımdır sanırım.

.

Ulvi Alacakaptan, dikGAZETE.com

BİRLİK SANAT

TEL: 0212 2515255

PBX: 0212 2937564

YAZARIN DİĞER YAZILARI