Nasıl oluyor da, oluyor?!.

Ali Mevlüt Kaya

5 yıl önce

İstanbul seçimlerinin yeniden yapılması kararından sonra AK Parti adayı Binali Yıldırım, “Su” ve öğrenciler için “Akbil” konusunda “Twitter”dan; “İstanbullulara müjdeli haber: Daha önce söz verdiğimiz gibi; kişi sayısı daha fazla olan hanelerde daha çok indirim olmak üzere, su tüketiminde aylık ortalama yüzde 40 indirim yapılacak. Öğrenci Akbil'i aylık 85 liradan 40 liraya düşürülecek. Hayırlı olsun” diye bir paylaşımda bulundu.

CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu da iptal edilen seçimlerden önce su fiyatlarında yüzde 40 indirim yapılacağını, öğrenci “Akbil”inin ise 50 liraya düşürüleceğini söylemişti.

Ekrem İmamoğlu’ndan mazbata alındıktan sonra belediyenin meclis toplantısında su ve Akbil indiriminin kabul edilmesiyle birlikte İmamoğlu Twitter'dan; “Güzel şeyler olmaya devam edecek. Seçim öncesi vaat ettiğimiz ve 18 günlük icraatımız sırasında İSKİ Genel Kurulu’na önerdiğimiz su indirimi de İBB Meclisi’nden geçti. İstanbullulara hayırlı olsun. İndirimleri kontrol ve takip etmek için Lütfen faturalarınızı saklayın”ı paylaştı.

Dolayısıyla İmamoğlu’nun seçimden önceki vaadi gerçekleşmiş oldu!..

Bu arada; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bir televizyonda yaptığı açıklamada; “Emeklilikle ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Tüm paydaşların memnun olduğu bir emeklilik sistemi ortaya koyacağız. Bu yıl içinde değişimi gerçekleştireceğiz” dedi.

Zannedersem Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’lara yönelik bir çalışma yapılacak!..

Şimdi 2015 yılında yaşanan benzeri durumlara da bir göz atalım… 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce CHP, asgari ücreti bin 500 TL yapacağını ve bayramlarda bir maaş karşılığını ikramiye olarak vereceğini söylerken; dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kaynak göstersinler sadece şapka çıkartmam, ben samimi olarak söylüyorum, derim ki; ‘Ben de CHP’ye oy vereceğim” demişti.

1 Kasım 2015’te erken seçime gitme kararı alınınca da, o dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki hükümet, asgari ücreti bin 300’e çıkaracağını; emekliye de Yüz TL. seyyanen zam vereceğini açıklamıştı.

Hatta daha sonra, Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde emeklilere bayramlarda 1000 TL. ikramiye verildi, verilmeye de devam ediyor!..

CHP’yi eleştiriyorsunuz, eleştiriyorlar ve bazı açıklamalarını, yaptıklarını, yanlış bulduğumuz yönlerini biz de eleştiriyoruz…

Eyvallah…

Fakat eğri oturup doğru konuşmak gerekirse; “Bunun karşılığı yok… Nasıl verecekler?! Kaynak göstersinler sadece şapka çıkartmam, ben samimi olarak söylüyorum, derim ki; ‘Ben de CHP’ye oy vereceğim” şeklinde tepki gösterirken; 2015 Haziran seçimleri öncesi CHP’nin vaatlerini, 2015 Kasım erken seçimlerinde hayata geçirmek zorunda kaldınız.

Şimdi adaleti gözeterek soralım: 31 Mart seçimlerinden önce “EYT”lilerle ilgili, “Gündemimizde emeklilikle ilgili bir çalışma yok” derken, Maliye Bakanı Albayrak; şimdi neden, “Bu yıl içinde emeklilikte değişimi gerçekleştireceğiz” diyor.

Seçimden önce böyle bir açıklama yaparak, “EYT”lilerin sokağa çıkıp, Gezi provokatörlerinin peşine takılmasını engelleyemez miydiniz?!

Madem İstanbul’da “Akbil ve su indirimi” yapılıyordu, partinizin belediye başkanına neden yaptırmadınız da, öğrencilerden 50 TL. yerine 85 TL. aldınız?!

İmamoğlu açıklama yapmadan indirime gitseydiniz!..

CHP’nin teklifine önce tepki gösterip, “Karşılığı yok” diyorsunuz; seçimin yenilenmesinden önce aynı vaatleri gerçekleştireceğinizi söylüyorsunuz!..

Önce tepki gösterip, ‘Olmaz’ dedikleriniz, 2015’te ve şimdi nasıl oluyor da, oluyor?!

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @alimevlutkaya , @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI