Kobani soruşturması ile Ermenistan’daki PKK!..

Ali Mevlüt Kaya

4 yıl önce

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Gözaltı kararı verilen 82 kişi arasında eski milletvekilleri de bulunuyor.

Kobani soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar için HDP, muhalefet partilerini omuz omuza mücadeleye davet etti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, operasyona ilişkin, “Eğer saldırı AKP’dense, mücadele muhalefette olmalıdır. Bugün daha fazla bir arada olmanın, daha fazla omuz omuza olmanın, daha fazla birlikte yürümenin yol ve yöntemleri bulunmalıdır. Türkiye halklarının hep birlikte kazanacağının inancımı ifade etmek istiyorum. Bizler kazanacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde bir açıklama yaptı.

Buldan’ın destek isteğine, ittifak ortağı CHP başta olmak üzere ,diğer ittifak üyeleri de destek verdi. 

Burada dikkat çeken, HDP ile ittifak edenlerin verdiği destek değil de dönemin başbakanı olan Amet Davutoğlu’nun açıklaması oldu!

Kobani eylemlerinin yaşandığı dönem başbakan olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayıp HDP’ye “geçmiş olsun” dileğinde bulunarak; özellikle 2014-2015 tarihleri arasında yaşananların çok boyutlu olduğunu söyleyip, “6-8 Ekim’deki olayların da konuşulması gerektiğini” belirtmiş!

Ayrıca, gözaltılar için yapılanın hukuki olmadığını söyleyen Davutoğlu, yaşananların ülkeye zarar verdiğini ve Türkiye’yi hukuk devletine götürecek adımlar atılması gerektiğini ifade etmiş.

Şimdi konuştuklarının tam tersini Kobani olayları sırasında konuşan Davutoğlu, geçmişte her konuda söylediklerinin aksini söylemeye devam edip, bir nevi kendini inkar ediyor!

Kin ve nefret, bir insanı bu kadar mı döndürür, hayret?!.

PKK Ermenistan’da!..

PKK’lı teröristler Ermenistan’da” ve “O ilişkiyi açığa çıkaran fotoğraf” şeklinde bir haber yayınlandı.

İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre; PKK'lı teröristler, toplu halde öldürülmemek için 25'erli gruplar halinde Azerbaycan'a karşı savaşmak için Ermenistan'a desteğe gitmiş.

Zor durumda kalan Ermeniler, terör örgütü PKK'dan destek istemiş.

PKK elebaşları da bölgeye 300 terörist göndermiş.

Öte yandan; terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP, Türkiye'nin Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalara müdahil olmamasını istemişti.

PKK'lı teröristlerin Ermenistan'a desteğe gitmesi, HDP'nin bu konudaki rahatsızlığının nedenini de ortaya çıkarmış oldu. 

PKK, Kürt halkını savunuyor!..” diyenlere de bu fotoğraf kapak olsun!

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI