Kısa devre ve Kılıçdaroğlu’na da teşekkür etsinler!

Ali Mevlüt Kaya

6 yıl önce

Müteahhit ya da inşaat ustası değilim fakat genel itibariyle inşaat yapacak olanların öncelikle inşaat alanına su bağlattıklarını az-çok biliyorum.

Erken seçim kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili seçimleriyle cumhurbaşkanlığı çatı adayı için futboldaki üç-beş-iki sistemi ve ufuksuz siyasi mühendislikle atağa kalkıp, çatı aday inşaat alanına önce su yerine elektrik bağlatması ve kalıp için tahta-kereste göndermesi işe yaramadı!..

Temel Karamollaoğlu tarafından Kılıçdaroğlu’nun da sıcak baktığı ve ortak aday gösterilmesi için teklif götürdüğü Abdullah Gül’ün aday olmaması ve Kılıçdaroğlu’nun emriyle 15 milletvekilinin, partilerinden istifa ettirilerek İYİ Parti’ye geçmelerinin ardından, Meral Akşener’in, ‘100 bin imzayla aday olacağım’ diyerek, bu milletvekillerini istememesi ve Karamollaoğlu’nun da kendisinin aday olmasıyla inşaat alanına bağlanan elektrik kısa devre yaptı ve su da olmadığı için kereste-mereste ne varsa yandı!..

Bana göre bu hususta en önemli açıklama Uğur Mumcu’nun kardeşi Ceyhan Mumcu’dan geldi.

Ceyhan Mumcu; "Abdullah Gül’ün adaylık mecrası şunu gösterdi: ABD artık Türkiye'de iktidarı belirleyemediği gibi muhalefeti de belirleyemiyor" diyerek, Gül’ün aday gösterilmek istenmesinin esasında ortak aday çalışması yapan partilerin değil, onlara dikta eden FETÖ ve Amerika’nın planı olduğunu açığa çıkarmış oldu. 

Kısa devrenin ardından, hafta içinde milletvekili seçimlerinde CHP, DP, İP ve DP ittifak için bir araya geldiler.

Bir gazetenin Ankara temsilcisinin yaptığı açıklamaya göre; ‘Oluşturulmak istenen 4'lü ittifakta, Saadet Partisi'nin 40 vekil istemesi sonucu kriz çıktığı’ belirtildi!

Konu hakkında görüşmelerin ya da açıklamanın hafta sonu yapılacağına dair bilgiler geldi.

Bu arada; CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce açıklandı. Bu durumda; Kılıçdaroğlu, siyasette yapabileceği en iyi şeyin koltuğunu korumak olduğunu bir kez daha ispatladı.

Rakip gördüğü Mustafa Sarıgül’ü yemesinin ardından Muharrem İnce’yi de böylelikle tasfiye etmiş oldu.

Seçim sonrası oluşabilecek bir yenilgiyi de Muharrem İnce’ye yüklerse, artık ömür boyu koltuğunu korumuş olur!.. 

Cumhurbaşkanlığı için anlaşamamalarına rağmen milletvekilliği için anlaşma yapabilirler mi göreceğiz fakat Kılıçdaroğlu’nun yaktığı ve ortada kalan 15 milletvekilinin CHP tarafından aday gösterileceği ifade edilse de; bu ağlayan ‘15’lerin seçim bölgelerinde seçmenlere ne söyleyeceklerini düşünürken bir taraftan, diğer yandan da, hükümet; cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci tura taşıma ihtimalini ellerine yüzlerine bulaştırarak ortadan kaldıran Kemal, Meral ve Temel üçlüsünü tebrik etmelidir diyoruz!..

Kılıçdaroğlu’na da teşekkür etsinler!

Başbakan Binali Yıldırım’ın; Ramazan ve Kurban bayramlarında tüm emeklilere bin TL ikramiye verileceğini açıklamasından sonra CHP, projenin kendilerine ait olduğunu belirtirken; Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, uzun zamandır Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere ikramiye verilmesi yönünde talepleri bulunduğunu hatırlatarak; “Sesimize kulak veren, taleplerimizi dikkate alan başta hükümetimiz olmak üzere emeklilerin yanında olan herkese teşekkürü borç biliyoruz” dedi.

Sürekli vurgu yaptığımız ‘adaleti gözetme ve adaletten yana olma’ düsturuyla ifade etmeliyim ki; 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce CHP, asgari ücreti bin 500, bayramları bir maaş ikramiye olarak dillendirirken dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kaynak göstersinler sadece şapka çıkartmam ben samimi olarak söylüyorum derim ki; ‘Ben de CHP’ye oy vereceğim” demişti.

1 Kasım 2015’te erken seçime gitme kararı alınınca da Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki hükümet, asgari ücreti bin 300’e çıkaracağını; emekliye de yüz TL seyyanen zam vereceğini açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun o dönem sadece söylem olarak değil, 23 Mart 2015’te başbakan olması halinde emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye vereceğini 4 başlık halinde noter aracılığıyla bir taahhütname olarak imzalamıştı.

Dolayısıyla Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliler adına ismen bir teşekkürde Kılıçdaroğlu’na borçludur!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter: @alimevlutkaya

YAZARIN DİĞER YAZILARI