?>

‘Kemal Ağabey’ ve müdüre ikramiye!..

Ali Mevlüt Kaya

7 yıl önce

‘Cuma Dergisi’nde çizdikleri hariç çocuklara yönelik yazdıkları yazının altına ‘Haftaya buluşmak ümidiyle Allah’a emanet olunuz sevgili çocuklar… Kemal Ağabey’ notuyla gıyaben tanıdığımız ve daha sonra gazetede de bize ‘ağabeylik’ yapan karikatürist; aynı zamanda grafiker ve yaptığı diğer işlerler yılların gazetecisi Kemal Abi, oğlu Salih’i, Şeyma kızımızla evlendirdi. 

Bağcılar Halk Sarayı’nda yapılan düğünle dünya evine giren Şeyma-Salih kardeşlerimize bir ömür mutluluklar diler; Akıtürk ve Güler ailelerini tebrik ederiz…

Delikanlı çağlarımızda hata etmişsek de; sevgi ve saygıda kusur etmemeye çalıştığımız her konuda kimseye ilgisini esirgemeyen ve dünya-ahiret “ağabeyim” olarak kabul ettiğim; bekar son çocuğu Salih’i de evlendiren Kemal Abi’ye de Allah’tan huzur dolu bir hayat temenni ediyorum!

Müdüre ikramiye!..

10-03-2018 tarihinde Yeganehaber.com’da "Tacizci; bürokrat ya da zenginse tacizciyi değil, ‘adalet’i taciz ediyorlar!.." başlıklı bir yazı yazmış ve "AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu'nun İl Göç İdaresi Müdürü olan kardeşi Ahmet Babaoğlu (Kendisinin evli ve çocukları olduğu söylendi) Mısırlı göçmen kadını taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış, daha sonra da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı!.. 

Konya Valiliği de müdür hakkında adli ve idari soruşturma başlattığını duyurmuştu!..” demiş; (Mesela Konya'da yaşayan ve müdürü de iyi tanıyan M…. isimli Suriyeli, Konya'dan neden konteyner kentlere gönderildi ve sonra müdür tarafından kaçak duruma düşürüldü ve şimdi aranıyor?!) diye de sormuştuk. Ben bu yazıyı yazmadan iki gün önce, Konya Valiliği'ni, valilik özel kalem müdürünü, özel kalemi, basın birimini, basın müdürünü…

Valilikte aklınıza gelebilecek konuyla ilgili bütün birimleri aradım Ahmet Babaoğlu'nun şu an ne yaptığıyla ilgili… (Cep telefonumda arama kayıtları mevcuttur. Zannedersem onlarda da arayan numaralar kayıtlıdır.) Soru sorduğum tüm yetkililer önce beni terslediler sonra yüksek gerilim elektrik akımına kapılmış gibi, “Bizim bilgimiz yok... Filan yeri arayın” dediler.

Göç İdaresi il Müdürlüğü'nün telefonunu sayısız defa aradım ve santralden bir kişi telefonu açmadı… 'Sorumlu Bakanlık'ın Hukuk Müşavirliği'ni defalarca aradım cevap veren olmadı!..” diyerek şöyle de bir örnek vermiştim: "Bir de kamu görevlisi ve zengin olmayan sapık var, Denizli'nin Çivril İlçesi'nde… 40 yaşındaki S.K., komşusunun yüzde 50 zihinsel engelli kızı N.D.'ye (14) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla anında tutuklandı!.."

Şimdi anlıyorsunuz adaletin kime, nasıl işlediğini?!.”

Bu şahıs (Babaoğlu) nerede diye herkes merak ederken; ajanslara; “Hımarlı kadına tacizde yeni gelişme! ‘Tacizci’ müdür ikramiyesini aldı emekli oldu” diye haber düştü!

Mısırlı sığınmacı kadını taciz eden, açığa alınan ve hakkında soruşturma başlatılan Konya Göç İdaresi Müdürü Ahmet Babaoğlu’nun emekliliğe sevk edildiği öğrenildi. 99 bin lira emekli ikramiyesi alan Babaoğlu’nun aylık 2 bin 680 lira da emekli maaşı alacağı kaydedildi. 

Hakkında soruşturma sürüyormuş!..

Öncelikle belirtmeliyim ki; milletvekilinin kardeşinin oraya müdür olarak atanması ‘işi ehline verin'e ters düştüğü gibi, adaletli bir davranış değildir!

Şimdi emekli olan bu şahıs hakkında özellikle Konya yerel basının da ve savcılıkta her türlü delil olmasına rağmen soruşturma devam etse de, bir cezai işlem uygulanacağına inanan var mı?!

Polis, kadının evinde yakalıyor zaten… Görüntü ve ses kaydı mevcut!.. 

Atalarımız, ‘huylu huyundan vazgeçmez ve can çıkar huy çıkmaz’ demişler!

Konya’nın en şöhretli tacizcisi serbest dolanıyor!..

İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı uydurma raporla tahliye olunca; Allah; “Ey iman edenler! Kendiniz, ana-babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa, Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun.

…adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer çarpıtırsanız veya çekinirseniz, şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır” (Nisa Suresi 135. ayet) diyerek, o zaman ‘Yeganehaber’de, "Kavurmacı yeniden tutuklanana kadar FETÖ ile ilgili haber yapmayıp, yazı yazmayacağız" demiştik!

Şimdi de yine Allah’ın adaletine uyarak, Ahmet Babaoğlu, haber olan mazlum (haber olmayanları bilmiyoruz) kadına yaptığı tacizin bütün delilleri olmasına rağmen serbest dolaştığı sürece, AKP/AK Parti’nin açılımı olan ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’ ismi benim nazarımızda (bu sadece beni bağlar. Yazdığım site, gazete veya herhangi bir yere mal edilemez.) ‘Adalet’e haksızdan yana taraf olduğu için adaletini tanımayacak ve bundan sonra sözlü ya da yazılı, ‘Kalkınma Partisi’ olarak tanıyacağım!.. 

:

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

YAZARIN DİĞER YAZILARI