İP tiyatrosu!

Ali Mevlüt Kaya

4 yıl önce

Çarşamba günü, gazete ve internet sitelerinde bir haber vardı…

Başlıklar farklı olsa da, genelde benzer ve çoğunlukla “İyi Parti’nin işsizlik tiyatrosu bozuldu” şeklindeydi!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında, 

“İşsizlik azalıyor diyenlere inat, gerçekte gençler ne düşünüyor tüm Türkiye duysun diye sözü ve kürsüyü Serhan'a bırakıyorum” dedi ve bu sözlerin ardından Serhan Koray Çiftçi’yi kürsüye çıkardı.

Çiftçi, işsiz kaldığından, ümitsiz olduğundan bahsederek, Türkiye'de durumun iyi olmadığını söyledi. Gencin konuşması, İyi Partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

Konuşmasının ardından Meral Akşener’in, ‘işsiz ve ümitsiz’ hayat hikâyesini anlattırdığı gencin yurt dışında lüks eğlence mekanlarında fotoğrafları çıktı. “Twitter”da büyük ses getiren fotoğraflar, kullanıcılar tarafından da paylaşıldı.

Çalışan bir kişinin, çalıştığı ücret karşılığında gidemeyeceği eğlence merkezlerine ‘işsiz ve ümitsiz’ birinin nasıl gidebildiği şaşkınlıkla karşılanırken, tiyatro da ortaya çıkmış oldu!

Bu olaydan bir gün önce de, partinin kurucularından Balıkesir eski Milletvekili İsmail Ok’un açıklamaları dikkat çekti.

İsmail Ok, istifa kararı aldığı süreci anlattı.

İstifa sürecine ilişkin, “Birinci neden; emperyal vakıflarda görev yapan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni asimilasyonla suçlayan bir kişinin, parti yönetiminin en kilit noktasına genel başkan tarafından getirilmesi. İkinci neden ise, seçildikten sonra İmamoğlu görevden alınan HDP'li belediyeleri ziyarete gitti. Seçimden önce böyle bir şey yoktu” ifadelerini kullanan Ok, Meral Akşener ile arasında geçen diyalog sonrasında partide daha fazla kalamayacağını belirterek, "Genel Başkan Meral Akşener'e bir toplantı sırasında HDP ile ittifak yapılmasından duyduğu rahatsızlığı söyledim ve şu soruyu sordum: Biz CHP ile ittifakız. Ama CHP’nin de görülüyor ki, HDP ile bir işbirliği var. Dolayısıyla ben bundan rahatsızlık duyuyorum, bunu kabul edemem ve bunu devam ettiremem dedim. Sayın Akşener de, bunun üzerine ‘1- Halâ yerel yönetim şeyini aşamamışsınız’ dedi.  ‘2- Ülkücüler belediyelerden iş istemiyorum demiyor ama’ dedi. Ve bu söz, benimle mezara gidecekti fakat söylüyorum; ‘Ülkücüler hiçbir şey üretmiyor’ dedi. Ben de istifa ettim.” 

İsmail Ok’un açıklamalarından sonra; terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın; “İyi Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP ile yaptığınız ittifakta HDP’nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?" sözlerine itiraz etseler de; bu sözler ittifak gerçeğini ortaya çıkarmış oluyor!..

Partili partisiz birçok kesim tarafından takdir edilen ve HDP ittifakının olmadığını söyleyen İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun, bu aşamadan sonra iyi niyetini yargılayıp, ona göre değerlendirme yapması gerekmektedir. Çünkü Genel Başkan'ın hem DYP döneminde Bakan olması için bir de "FETÖ ayağı" iddiası, hem de 15 Temmuz öncesi ‘Yurta sulh’ ve ‘başbakan olacağım’ açıklaması vardır!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI