EURO 2024 Ramses

Yener Bozkurt

1 hafta önce

EURO 2024 RAMSES

Bayram bitse de tatili sürüyor, keyifler yerindedir umarız.

Belki haberiniz yoktur ama İslam âlemine ve Müslümanlara ait olan Kurban Bayramı bu kez Fener Rum Patrikhanesi ve Patrik BARTHOLOMEOS’a yaradı.

Patrik Bartholomeos, patrikhane ve kendisi adına uluslararası alanda bir ilki gerçekleştirerek, 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi’ne, “Din Devleti Lideri” sıfatı ve imza yetkisiyle katıldı.

Bunun 10 gün öncesinde, PKK'nın Suriye’deki uzantıları PYD ve YPG’nin düzenleyeceği seçimler için ortalığı ayağa kaldıran Türkiye Cumhuriyeti, dış tehdide odaklanmaktan iç tehdidi görmüyor olsa gerek ki gözünün önünde gerçekleşen bu aleni isyana gıkını çıkar(a)madı.

Üstüne üstlük, Asrın Dışişleri Bakanı Hakan FİDAN’ı da Patrik ile aynı masada buluşturarak, Konstantinopol Devleti’ni ilk tanıyan ülkelerden biri oldu.

Amaann… Boş verelim böyle kıytırık konuları da tam gaz devam eden 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na odaklanalım biz.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen ve 32 gün sürecek turnuvada, 24 ülkenin milli takımları toplam 51 maçta karşı karşıya geliyor.

2.7 milyon kişinin bilet alarak sahadan izlediği turnuvayı, 100’ün üzerinde ülkede, 2 milyara yakın kişinin de ekranlardan canlı izleyeceği tahmin ediliyor.

Bu günlere öyle kolay gelinmedi tabii. Kimin ev sahibi olacağının Eylül 2018'de belirlenmesiyle başlayan, kura çekimleri, 53 ülkenin katıldığı eleme maçları vs. derken, nereden baksan 6 yıllık bir hazırlık süreci gerektiren şampiyona, nihayet 2024 yazında başladı ve Türk Milleti olarak bizler de kavurucu sıcaklar eşliğinde ekrana yapışıp Milli Takımımızın da yer aldığı şampiyonanın gururunu yaşamaya devam ediyoruz.

Keyfimizi kaçıran tek şey turnuvanın sevimsiz logosu.

Her bir maçta defalarca ve defalarca, yüz milyonlarca izleyicinin adeta beynine kazınan bu garabet logo güya kupanın etrafındaki 24 renkli dilimle 24 katılımcı ülkeyi, içindeki elips ile de Berlin Olimpiyat Stadyumu'nu tasvir ediyormuş.

İnsan merak ediyor? Hemen her alanda dünyanın en gelişmiş ilk 5 ülkesi arasında yer alan Almanya, bu teknoloji ve yapay zeka çağında,

Video Yardımcı Hakem (VAR), Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Gol Çizgisi ve Bağlantılı Top Teknolojisi gibi ileri sistemlerin kullanıldığı bu şampiyona için neden böyle gudubet bir logoyu seçer ki?

Fazla da düşünmemiz gerekmiyor ama. Küresel çetenin Mısır/Firavun bağlantısını iyi bildiğimizden yanıtı şakk diye buluyoruz.

Buyursunlar efendim, tanıştıralım…

Son 200 yıldır her vesileyle, insanoğlunun zihnine sokulan, Mısır Firavunları TUTANKAMON, 2’nci RAMSES ile bunların atası TOTH.

Ne alaka” diyenler için lafı fazla uzatmadan, profesyonel olmayan imkânlarımızla tabloyu tekrar çiziyoruz.

Üzerine de değerli halkımızdan, Subliminal Mesaj Teknikleri başta olmak üzere, “Küresel Gücün Mısır Bağlantısı” konularına göz atmalarını rica edelim.

Kolaylık olsun diye de Nisan 2021’de Mısır’da resmi devlet töreniyle gerçekleştirilen, Firavunların Altın Geçidi konulu linki aşağıya bırakalım. (*)

Hala ‘Ne alaka?’ diyenler varsa biz de başka ne yapalım. “İyi Uykular, Keyifli Seyirler Türkiyem” diyelim.

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ,

VAR OLSUN TÜRK MİLLETİ.

.

Yener Bozkurt, dikGAZETE.com

-Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı, Emekli MİT mensubu-

(*)

(https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56627696)

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI