Duruş!..

Ali Mevlüt Kaya

5 yıl önce

"Sizleri, çocuklarımızı, bizden sonra gelecek evlatlarımızı korumak istiyorum. Kızlarımızı, geleceğimizin annelerini korumak istiyorum. 

Onlar, çocuklarına, ‘sizin babalarınız ve ecdadınız erkektiler; haksızlık ve bozuk görüşler karşısında asla boyun eğmediler, vatanlarından, haklarından ve dinlerinden en ufak taviz vermediler’ diyecekler. 

Bu haklarımızın bedeli için benim kanım akacaksa, ben hazırım. 

Vatan uğruna canımı kolayca veririm. 

Allah, her şeye kadirdir. 

Kimse sizi aldatmasın. Sakın tuzaklara düşmeyin.

Rabbimiz! 

Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi eğriltme, bize tarafından bir rahmet bağışla. 

Hiç kuşku yok, lütfu en bol olan yalnız sensin. Allah, emrini yerine getirmeye kadirdir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler."

Muhammed Mursi…

Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır’ın halkın oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, darbeci zalimlerin mahkeme salonunda son nefesini verdi!..

Darbe öncesi ve sonrası boyun eğmeyen, tavizsiz, dik ve mü’min duruşuyla zalimlere korku salan; inananlara izini takip edecek bir yol açan şehide Allah’tan rahmet diliyorum…

***

Düğün…

Arkadaşımız Hasan Özan’ın kızı Tuğba Özan’ın düğününe katılmak için Perşembe günü arkadaşlarımızla birlikte Bursa’da idik…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kıydığı nikah töreni öncesi ve sonrası daha çok halayların çekildiği düğüne, bir çok ilden katılım oldu.

Gelin ve damat tarafını tebrik ediyor; Tuğba-Musa çiftine mutluluklar diliyorum.

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @alimevlutkaya , @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI